30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Karayollarının çevresi ağaçlandırılıyor

ERZİNCAN’DA KARAYOLLARININ ÇEVRESİ AĞAÇLANDIRILIYOR

Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Çevre Orman Bakanlığı tarafından imzalanan protokol ile Erzincan’da uluslar arası karayolu çevresi ağaçlandırılıyor.

Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, araç eksozlarının sebep olduğu karbon emisyonu ve gürültünün olumsuz etkilerini azaltarak, güvenli bir seyahat imkanı sağlamak amacıyla başladıkları ağaçlandırma çalışması kapsamında 2013 yılına kadar 20 bin 540 adet fidan dikeceklerini ifade etti.

Karartı açıklamasında; “Ülkemizdeki karayolu ağı her geçen gün hızla artarak 31 bin 311 kilometre devlet yolu, 30 bin 712 kilometre il yolu, 2 bin 10 kilometre otoyol olmak üzere toplam 64 bin 33 kilometreye ulaştı. Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Çevre Orman Bakanlığı, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, karayolu güzergâhlarını ağaçlandırarak güzelleştirmek, dinlendirici ve farklı manzara güzelliği içerisinde seyahat imkanı ile araç eksozlarının sebep olduğu karbon emisyonu ve gürültünün olumsuz etkilerini azaltarak, güvenli bir seyahat imkanı sağlamaktır. Karayolu ağaçlandırmalarında, karayolunun iki tarafındaki kamulaştırma sınırları dahilinde yöreye uygun tür ve orijinlerin, boylu fidanları kullanılmaktadır. İbreli ve yapraklı türler 5*5 metre aralık ve mesafe ile karışık olarak dikilmektedir. Erzincan Valimiz Sayın Abdulkadir Demir ‘inde hassasiyetle takip ve destek verdiği faaliyetimiz 2009 yılında Erzincan Merkez Koçyatağı-Heybeli köyleri arasındaki 7 bin 157 metrelik güzergahta çalışma yapılmaktadır. Bu alana 5 bin 40 adet muhtelif tür de Huş, Sarıçam, Topakasya, Sedir, Akçaağaç fidan dikilmektedir. Bu Sonbahar döneminde bitirilemeyen kısımların dikimine 2010 yılı İlkbaharında devam edilecektir. Proje bitim yılı olan 2013 yılında Karayolları Yol kenarlarına 20 bin 540 adet fidan dikilmiş olacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:30:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 18:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?