22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kardeş şehirde temeller atıldı

Eski Erzincan Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu'nun görev yaptığı yıllarda Erzincan'ın kardeş şehir olduğu Bosna Herkes'in Maglaj kentine yaptırılacak olan Erzincan Camii'nin temeli düzenlenen geniş katılımlı bir törenle atıldı. 

Merhum Recep Yazıcıoğlu'nun fikir öncülüğünü yaptığı ve yıllar önce inşası için girişimlerde bulunulan Maglaj'daki Erzincan Camii, nihayet Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı ve Erzincanlıların katkılarıyla yaptırılacak. 

Caminin önceki gün düzenlenen temel atma törenine, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun kardeşi ve Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Erzincan Valisi Ali Güngör, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman ve çok sayıda Maglajlı katıldı. 

Törende konuşan Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, ağabeyi merhum Recep Yazıcoğlu'nun başlattığı bir hizmetin içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Törende yapılan konuşmaların ardından camiinin temeli atıldı. 

600 yıllık bir geçmişe sahip olan Maglaj'daki caminin inşasının gelecek yıl Ramazan ayında bitirilmesinin planlandığı belirtilerek, caminin yaklaşık 800 bin euroya mal olacağının tahmin edildiği bildirildi. 

Temel atma törenine katıldıktan sonra Vali Ali Güngör'le birlikte Erzincan'a dönen Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, "Erzincan'ın kardeş şehri Maglaj'da bir cami inşa ediliyor olması ayrı bir güzellik, bu caminin adının Erzincan Camii olması ise ayrı bir güzellik. Bosnalılar bizim kardeşlerimiz ve çok sıkıntılı günler yaşadılar. Bu sıkıntılı günlerin akabinde Erzincanlılar olarak kendilerine sözünü verdiğimiz caminin inşasına nihayet Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı'nın öncülüğünde başlanacak. Bu mutluluk verici bir gelişmedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?