30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Karla mücadeleye 5 milyon TL

KARLA MÜCADELEYE 5 MİLYON TL

Erzincan İl Özel İdaresi’nde karla mücadelede hazırlıkları tamamlandı. Karla mücadele için 5 milyon TL’lik ödenek ayrıldı.

Erzincan genelinde köy yollarında kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Erzincan İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği tedbirlerini aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, karla mücadele çalışmaları için yaklaşık 5 milyon TL ödenek ayrıldığını, bu rakamın hava koşullarına göre artıp yada azalabileceğini ifade etti

İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, “Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçelerde bulunan bütün şantiyelerde araçlarımız hazır konumda. Karla mücadele noktasında yaklaşık 100 adet araçla tüm Erzincan genelinde çalışma yapacağız. İş makineleri, pikaplar ve diğer araçlar hazır durumda” dedi.

2009 – 2010 yılı karla mücadele planının tamamlandığını, nisan ayı sonuna kadar karla mücadele çalışmasının yapılacağının altını çizen Tuygun, ilçe kaymakamlıkları ile planlı ve koordineli çalışmalar yürüterek karla mücadelede başarılı sonuçlar elde edeceklerini ifade etti. Kar mücadelesinde birinci önceliklerinin taşımalı sistem eğitiminin olduğu köy yolları, grup köy yolları ve münferit köy yolları olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun; “Hızlı, verimli ve planlı olarak yapacağımız karla mücadele çalışmasında vatandaşlarımızdan ve muhtarlarımızdan birimlerin çalışmalarını zorlaştırıcı, yanıltıcı bilgi vermemelerini, çalışmalar esnasında sabır göstermelerini istiyoruz. Zamana bağlı kalmadan fedakarca gece gündüz çalışan personelimizin en kısa sürede ulaşım sorunlarını gidereceği bilinmelidir. Karla mücadelede acil hastalık ve cenaze gibi sosyal sıkıntılara anında müdahale edilecektir. Bu konuda birimlere yanlış, yanıltıcı bilgi verilmemesi gerekir. Erzincan İl Özel İdaresi olarak vatandaşların sıkıntı yaşamaması için bütün ekipleri ile birlikte büyük çaba göstereceklerdir” şeklinde ifade etti.

KARLA MÜCADELEYE 5 MİLYON TL
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 16:27:00
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 16:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?