30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kaymakam dolandırıcıyı yakaladı

Türkiye genelinde valilik, kaymakamlık ve belediyeden, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'tan aradığını söyleyerek, ayni ve nakdi yardım aldığı iddia edilen şahıs Erzincan'ın Tercan ilçesinde yakayı ele verdi. Tercan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'un uyanıklığı sayesinde gözaltına alınan şahıs adliyeye sevk edildi.

Tercan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'u, 5 Ocak tarihinde Ankara'dan telefonla arayan bir kişi, adının K.Y. olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde çalıştığını söyledi. 2001 yılında uğradığı cinsel istismar yüzünden memleketi Erzurum'u terk etmek zorunda kalan bir kişinin Tercan'da yaşamaya başladığını öne süren telefondaki şahıs, Kaymakam Akkoyun'dan söz konusu mağdur vatandaşa ayni ve nakdi yardımda bulunulmasını istedi. Kaymakam Akkoyun, telefondaki kişinin konuşmasından şüphelenerek, yaptığı araştırmada '0 312' ile başlayan numaranın Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde ankesörlü bir telefona ait olduğunu tespit etti. Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle de irtibata geçen Kaymakam Akkoyun, K.Y. adında birinin Cumhurbaşkanlığı'nda görevli olmadığını öğrendi. Bunun üzerine 6 Aralık'ta yeniden Kaymakam Akkoyun'u telefonla arayan kişinin yerinin tespit edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda gerçek adının M.K. olduğu öğrenilen zanlı yakalandı.
Emniyetteki sorgusu tamamlanan M.K., adliyeye sevk edildi. Zanlının emniyetteki ifadesinde, Türkiye genelinde 3-4 valilik ile 15-20 kaymakamlık ve belediyeden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'tan aradığını söyleyerek ayni ve nakdi yardım aldığını söylediği öğrenildi. Bu arada, İstanbul ve Ankara'da yaşayan ve yakalanan zanlı ile birlikte söz konusu dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin yakalanması için de çalışma başlatıldığı bildirildi.
Olayla ilgili açıklama yapan Tercan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yoksullar için ayrılan paraların çeşitli istismar yolları ile kötü niyetli kişilerin eline geçmesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bu şahsın yakalanmasıyla bunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türker Halim IP: 85.99.18.xxx Tarih : 15.01.2009 16:19:03

Kaymakam beyi tebrik ediyorum.Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.