18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kaymakam ekili alanları inceledi

Çayırlı ilçesi Kaymakamı Abdullah Akdaş, Balıklı köyündeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait sera ve köylülere ait ekili alanlarda incelemelerde bulundu.

Gezisi esnasında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Akdaş, yaptığı açıklamada, ova içerisinde kurulmuş bir yerleşim merkezi olmanın Çayırlı ve köylerine büyük avantajlar sağladığını belirtti.

Akdaş;" Böylesi verimli topraklarda insanlarımız herşeyi üretebilirler. Önemli olan inanmaktır. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Çayılı'da örtü altı sebzeciliği ve tarla sebzeciliği rahatlıkla yapılabilir. İlçe merkezi ve köylerimizde yaşayan tüm vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, göçü azaltmak ve yaşanabilir bir Çayırlı için kaymakamlık olarak geliştirdiğimiz yeni projelerle bölgemiz çiftçisinin yanındayız. Balıklı köyümüzdeki Tarımsal kalkınma Kooperatifince kurulan sera son derece güzel bir tesis olmuştur. Bu seranın Balıklı köyüne örnek olmasını diliyorum."dedi.

Balıklı köyü TKK Başkanı Aziz Erdoğan' da konuşmasında, 200 metrekarelik bir alanda kurulan seranın amacının bölge çiftçisinin ilkbahar mevsiminde sebze fidesi ihtiyacının karşılanması olduğunu ifade ederek," Bin 500 YTL'ye mal olan serada ilk bahar mevsiminde 20.000 adet Domates, Salatalık ve Biber fidesi yetiştirilerek vatandaşımıza maliyet fiyatına dağıtımı yapılmıştır. İleriye dönük olarak 200 metrekarelik ikinci bir seranın kurulmasını planlamaktayız. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. Kurulacak olan bu serada da süs bitkileri fidesi ve çiçekcilik yapmayı düşünüyoruz. Netice olarak yaşadığımız bu köyü Avrupa standartlarına yükseltilmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Eksiğimiz yok. Fazlamız var. Suyumuz kaliteli toprağımız verimli.Tek eksiğimiz çalışmaktır"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 11:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?