23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Kemah Şenlikleri'ne davet

Kemah İlçesi'nde 12.’ncisi düzenlenecek olan Kemah Sultan Melik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri bu yıl 4-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her yıl İstanbul'da, Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası'yla başlayan şenliklerin bu yılki bölümüyle ilgili program, düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu. Beyaz Saray Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısına, Kemah Kaymakamı Eyüp Çalışır'ın yanı sıra, Kemah Belediye Başkanı Şükrü Balcı, İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İhsan Payalan, ve Erzincan Kemahlılar Derneği Başkanı Mahmut Cantekin ile şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayan kişi ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında yapılan konuşmalarda, düzenlenen şenliğin birlik ve beraberliği simgelediği ifade edilerek, bütün Erzincanlılar'a davet çağrısında bulunuldu.

Toplantıda söz alan İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İhsan Payalan, gurbet ile sılanın buluştuğu Kemah şenliklerinin 12.'ncisini önümüzdeki hafta sonu büyük bir coşku ile gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Payalan;"İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde yaşayan Kemahlılar şenliklerimize katılmak üzere TCDD tarafından ayırtılan 4 özel vagon ile yola çıktı. Bu yıl şenliklerimize 5 bin davetlinin katılmasını bekliyoruz." dedi.

Kaybolmaya yüz tutan kimliğini Kemah'a yeniden kazandırmak için belediye olarak çaba gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Balcı ise yıllardır devam eden şenliklerin her yıl daha da büyüyerek süreceğinin altını çizerek tüm vatandaşları şenliklere davet etti.

Kemah Kaymakamı Eyüp Çalışır ise 12. Geleneksel Kemah Sultanmelik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri'nin tarihine değinerek; "İlki 1978 yılında İstanbul'da sadece Kemah köyleri arasında düzenlenen futbol turnuvası başlayan şenliklerde, 1997 yılından itibaren turnuva Erzincan'a taşınarak, gurbet ile sılanın buluşması sağlandı. Geçtiğimiz yıllardan itibaren ise şenlik havası ilçeye hizmet yarışına da dönüşerek, klasik şenlik havasından çıkıldı. Geçen yıl bir çok açılış ve temel atma töreni yapılmıştı. Bu yılda yine açılışlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı ve Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım'ın da katılması beklenen şenlikler, 4 Temmuz Cuma günü ilçe meydanında düzenlenecek açılış programıyla başlayacak. Daha sonra ilçe merkezinde yapımı tamamlanan kütüphane ve etüt salonlarının yanı sıra, Kemah Meslek Yüksek Okulu'unda inceleme gezisi, kız öğrenci pansiyonu, lise teknoloji sınıfı ve TEDAŞ yer altı sistemlerinin açılışı ve yöresel el sanatları ve tarım ürünleri standı gezilecek. Akşam ise ilçe meydanında yine ünlü türkücüler Sibel Pamuk ve Fırat'ın sahne alacağı bir halk konseri düzenlenecek.

Şenliklerin ikinci gününde ise sabah saatlerinde futbol turnuvası yarı final maçları gerçekleştirilecek ve öğleden sonra Kemah Acemoğlu-Sultanmelik Köprüsü arasında Karasu Nehri'nde Rafting yapılacak. Şenlikler, 13 Şubat Şehir Stadı'nda yapılacak dostluk turnuvasının final karşılaşması ve kupa töreniyle sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?