30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kemah'ta kuduz karantinası

Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Gediktepe köyünde kuduz vakası belirlenmesi üzerine köy karantinaya alındı.


Edinilen bilgiye göre köyde 50 yaşındaki Nurdagül Şanver isimli vatandaşı başıboş bir köpeğin ısırması sonrası yapılan tetkiklerde, kadını ısıran köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü Gediktepe köyünü karantina altına alındı.


Konuyla ilgili olarak Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kemah İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine aynı gün Gediktepe köyüne gidilerek Nurdagül Şanver'i ısıran köpekten numune alındığını ve incelenmek üzere Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildiğini ifade edildi. Açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda köpeğin kuduz olduğunun belirlendiği ve bunun üzerine aynı gün 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu ve aynı kanunun ilgili
yönetmeliğine göre köyde karantina işlemleri başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Kemah ilçemize bağlı Gediktepe köyü, Müdürlüğümüzce 6 ay süreyle karantina altına alınarak hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştır. Isırılan şahıs ise Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kontrollü olarak kendi evinde aşılamaları yapılmaktadır. Ayrıca köy halkı kuduz hastalığı hakkında bilgilendirilmiştir."
Erzincan'da daha önce de Gölpınar köyünde kuduz vakası tespit edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada ayrıca, karantina alında alınan bu köyde de, 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na göre, kuduz köpekle birlikte köpeğin köyde temasta bulunduğu 9 köpek, 2 koyun ve 10 adet tavuğun itlaf edildiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?