30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kemah'ta peynirli seçim startı

Seçim çalışmalarının hız kazandığı Erzincan'da, adaylar da seçim kampanyalarına başladı.

Seçmenlere kendini ve projelerini anlatan adaylar bunun için farklı yöntemler denerken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Kemah İlçe Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Şanal da, bir taraftan ilçedeki seçmenlerine kendini tanıtırken diğer taraftan yörenin kendine özgü peyniri olan tulum peynirini kamuoyuna tanıtmaya çalıştı. Seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan AK Parti Adayı Hüsamettin Şanal, seçim bürosunun önünde peynir döneri yaparak tulum peynirini Türkiye'ye tanıttı.
 
Ülke çapında bir üne sahip tulum peynirinin dönerini yaptıklarını dile getiren Hüsamettin Şanal, eline aldığı döner bıçağıyla kestiği döneri hemşerilerine dağıttı.
Kemah'ın dünya çapında ünlü, tadı damaklarda kalan ve unutulmakta olan tulum peynirinin ilk defa dönerini yaptıklarını belirten Şanal, "Nasıl Maraşlının dondurma döneri varsa, Kemah'ın da tulum döneri var. Bu anlamda biz farklı etkinlikler yapabilirdik ama ilk kampanyamızda Kemah'ın
peynirini tulum döneri yaparak tanıttık. Çok yakında da bunun tescilini alacağız. Buradan ülkemizdeki turizmcilere, tarihle ilgilenenlere, entelektüel kesime ve tüm siyasilere sesleniyoruz. Kemah artık başka bir ilçe olacak. Yaşanabilir bir ilçe olacak. Tarihiyle, kültür dokusuyla, tarımsal ürünleriyle Türkiye'ni biri, ilki ve gerçeği olacaktır" dedi.

Şanal, konuşmasının ardından kestiği tulum peynirlerini seçmenlere dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 18:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?