30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kemaliye’de MYO heyecanı

KEMALİYE’DE MYO HEYECANI

Erzincan’ın Kemaliye İlçesinde, Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Fakülte binasının açılışı ile öğrenci yurdunun temel atma töreni yapıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Faruk Özak’ın havanın yağışlı olmasından dolayı katılmadığı programa Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Eski Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Kemaliyeli İş Adamı Hacı Ali Akın ile birçok iş adamı katıldı.

9 bin metrekare alana kurulu olan fakülte açılışı töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kemaliye Hacı Ali Akın Lisesi Eğin Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Belediye Başkanı Mustafa Haznedar bir konuşma yaptı. Haznedar; “Kemaliye’nin geleceğini ve öğrenciler için önemli olan fakültemizin açılışında oldukça mutluyuz. El birliği ile böyle bir okulumuz oldu. Yaklaşık bin öğrenci kapasiteli okulumuz için çalışmalarımızı belediye, işadamları ve halkımızla birlikte sürdüreceğiz” dedi.

Kemaliye İlçe Kaymakamı Metin Yıldız ise konuşmasında Kemaliye’ye maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen işadamı Hacı Ali Akın’a ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti. İşadamı Hacı Ali Akın’ın oğlu Şeref Akın babasının her zaman eğitime önem verdiğini ve kendilerine de bu konuda önemli uyarılar yaptığını vurguladı. Akın; “Babamızın izinden giderek Kemaliye İlçesine elimizden geleni yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yurt binasının temeli atıldı, yaklaşık 5 Milyon TL’ye mal olan fakülte binasının açılışı yapıldı.

KEMALİYE’DE MYO HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 21:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?