30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kene sprey dağıtımı başladı

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yaşanan 6 kene vakasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından kene öldürücü sprey dağıtımına başlandı.


İlçeye bağlı Yurtbaşı köyünde başlayan uygulamada ilçe devlet hastanesinde görevli uzmanlar tarafından, köy muhtarlığı ve camiine toplanan vatandaşlara, zehirli kenelere karşı alınması gereken tedbirler anlatıldıktan sonra, kene öldürücü spreyinin kullanılışı hakkında bilgiler verildi.


Yurtbaşı köyü caminden yapılan anonsun ardından erkekler muhtar evine bayanlar ise cami içerisine toplandı. Burada, Refahiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Köksal, tarafından zehirli keneler hakkında bilgiler verildi. Başhekim Köksal, vücuda yapışan kenelerin kesinlikle sağlık kuruluşlarında çıkarılması uyarısında bulunduktan sonra, kene öldürücü spreyinin kullanılışını uygulamalı olarak anlattı.


Bilgilendirme seminerinin ardından köy halkına kene spreylerinin dağıtımı yapıldı. Refahiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Köksal, yaz ayları boyunca tüm köyleri gezerek bu spreyleri dağıtacaklarını belirterek; "Bu güne kadar yaklaşık bin adet sprey temin ettik ve dağıtımı bitmek üzere. Bütün köylülerimize kene ile ilgili korunma önlemleri ve yapılması gerekenler konusunda eğitimlere devam edeceğiz. Her gün 4 köyümüzde bu eğitimleri veriyoruz" diye konuştu
İl Özel İdare Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KKKA hastalığıyla mücadele kapsamında, 5 bin TL'lik kaynak ayrıldığı, ilin 7 ilçesinde daha sprey dağıtımı yapılacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 15:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?