3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Kent merkezine 7 bin fidan

Erzincan Belediyesi kent merkezinde ağaçlandırma çalışmalarına bu yıl da devam edecek. Son iki yılda şehir merkezinde parklara, yeşil alanlara, okul bahçelerine, kaldırımlara ve refüjlere 16 bin ağaç diken Erzincan Belediyesi, 2012 yılı içerisinde de 7 bin ağaç dikimi için çalışmalarını tamamladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde dikim için hazır bekleyen fidanlar önümüzdeki günlerde toprakla buluşturulacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bir inceleme yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 10 çeşit toplam 4 bin 600 fidanın halen belediye stoklarında bulunduğunu ifade ederek, bu rakamın bu hafta içerisinde 7 bine ulaşacağını belirtti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl 12 ayrı çeşit toplam 7 bin ağacı Erzincan Belediyesi sınırları içerisinde toprakla buluşturacağız. Nisan ayı içerisinde bu çalışmamızı tamamlamış olacağız. Geçtiğimiz yıllarda diktiğimiz 16 bin ağaçla birlikte bu yılki çalışmalarımız da tamamlandığında şehir merkezinde 23 bin ağaç toprakla buluşmuş olacak. Bu nerede ise her mahalleye bin ağaç manasına geliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bu yıl yapacağı çok iş var. Geçtiğimiz 2 yılda 70 adet parkı hizmete sunan belediyemiz, bu yıl 20 yeni parkı daha hizmete sunmaya hazırlanıyor. Ayrıca yine bu yıl 6 parkta yenileme çalışmaları yapacağız. Kişi başına 25 metrekare yeşil alan hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 18:52:25
Güncelleme :3 Nisan 2012 Salı 18:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?