5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Kentsel dönüşüm projelerine devam

Erzincan Belediyesi'nce geçtiğimiz yıl kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yapılan yeni konutlar ve düzenlemelerle yeni bir imaj kazandırılıyor. 

Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Tuygun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, il merkezinde ruhsatsız yapılardan oluşan ve genel tabiriyle gecekondu niteliğinde olan mahallelerin bulunmadığını belirterek," Ancak fiziki görünüm itibariyle bozuk olan Çarşı Mahallesi, Kızılay Mahallesi, Hocabey Mahallesi ve Taksim Mahallesi olmak üzere 4 mahallemiz bulunmaktadır. Bunlaradn en önemlisi olan ve acilen ıslah edilmesi gereken Aşağı Çarşı Mahallesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi geçtiğimiz aylarda tamamlanarak yeni haliyle Erzincan halkının hizmetine sunuldu. Geri kalan Kızılay, Hocabey ve Taksim Mahalleleri'nin ıslahı için de merkezi idare ve Erzincan Belediyesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Kentsel dönüşüm projesi dahilinde bu 3 mahallemizde 358 bin metrekarelik alanın 208 bin metrekarelik bölümüne bin 32 konut yapılacak. Toplam alanın yarısına tekabul eden 150 bin metrekarelik kısmını da yeşil alan olarak düşünülmekte. Burada 26 bin metrekarelik büyük bir park, 13 Şubat Caddesi boyunca 50 metre genişliğinde yeşil hat ve konutlar arasında yeşil alanlar şeklinde olması planlandı. Ayrıca bölgede 15 bin metrekarelik bir alana da TOKİ tarafından Aanadolu Lisesi, cami, sosyal tesisler ve alışveriş merkezi yapılacak. Sözkonusu alanda 110, 130 ve 250 metrekare ebadında 3 çeşit konut inşa edilecek. Bunların 880 adedi 110 ve 130 metrekare, 162 adedi de 250 metrekare şeklinde olacak.110 ve 130 metrekarelik konutlar 10 yıl vade ile, 250 metrekarelik konutlarda 8 vade ile satılacak. Konutlar 4 katlı ve asansörlü olacak." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 11:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih felek IP: 88.226.71.xxx Tarih : 6.01.2008 23:17:43

yeni yapılacak budayrelerin küçük ebata olanları 3+1 mi ollacak eger 2+1 yapılıpda kullanım açısından daha avantajlı olmazmı çarşımahallesinde bu tip yapılan yapılar çok kullanışsız oturma odasına ve yatak odasına kesinlikle eşyalar sıgmıyor eşyanızı 2 bölmeniz gerekiyor aksi taktirde içinde yaşayan insanların kullanım alanı daralıyor yeni yapılaçak dayrelerde gene evi olupda başkasının üzerinden ev sahibi olmak isteyenleremi satılacak neden 250 metre karelik evler yapılıyor buda zenginleri menmun etmek içinmibildigimiz kadarıyla doki orta ve tüşük gelirli vatandaşların evsahibi olması için konut yapıyor bu evlerin yerine 135 metre karelik dayreler yapılamazmı buyapılaçak konutlarda lütfen çarşımahallesi gibi içinde otururken insanların üstüne yıkılmasın lütfen birazdaha saglamyaptırın benim banyomun fayansları üzerime uçtuda