22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kışın gelmesiyle aktarlara akın başladı

Havaların soğuması ve bununla birlikte soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların artması vatandaşları en az doktorlar kadar şifalı bitkilerin satıldığı aktarlara da yönlendiriyor. 

Erzincan'da yıllardır aktarlık hizmeti veren Zekariya Önler isimli işyerinde onlarca çeşit şifalı ot vatandaşlara sunuluyor. Vatandaşların son günlerde grip, soğuk algınlığı ve kansızlığa iyi gelen şifalı bitkilere ilgisinin arttığını ifade eden aktar işyeri çalışanı Fatih Dündar, grip için havlıcan, zencefil, tarçın, meyan kökü ve kuşburnu kökünü önerdiklerini belirterek, "Öksürük için ayva yaprağı, hatmi çiçeği ve ıhlamur benzeri bitkilerin karışımını veriyoruz" dedi. 

Kış aylarında genellikle hastalıkların ve üşümelerin kansızlıktan olduğunu söyleyen Dündar, ''Kansızlığa bire bir iyi gelen çakşır, kayısı yaprağı, kınakına, çeşem, zencefil, civan perçimi ve arısütü vücuttaki kan oranını yükseltiyor. Bunların dışında kilo almak isteyenler havlıcan, ceviz, badem, çörek otu ve susam kullanmaları gerekir''' diye konuştu. 

Şifalı otları kullanırken mutlaka uzmanlara başvurulmasını isteyen Fatih Dündar, "Bilinçsiz şekilde kullanılan şifalı bitkiler aksi tesir yaparak, vücutta istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Arkadaş tavsiyesi ile değil uzmanların tavsiyesine göre kullanılmalıdır" şeklinde uyarıda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?