18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kitaplardaki Öcalan'a tepki

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Erzincan Şube Başkanı Rahmi Özden, terörist başının 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında yer almasına tepki gösterdi. 

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İlköğretim Müfredatlarının Yenilenmesi Projesi kapsamında değiştirilen 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, bebek katili, terörist başı Öcalan'ın yakalanmasının anlatılmasının eğitim camiasını şoke ettiğini savunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Rahmi Özden, "Türkiye'de büyük katliamların sorumlusu olan, gözünü kırpmadan kundaktaki bebekleri öldüren, terör belasını başımıza saran bir teröristin adının nasıl olursa olsun, ne şekilde anlatılırsa anlatılsın ders kitabında geçmesi Türk milletinin onurunu zedelemiştir. 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, terörist başının adı, '1990'lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye'de saklanan bölücü örgüt başının 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesidir' şeklinde yer almıştır. Bu ifade bile terör örgütünün propagandasının yapılmasına vesile olacaktır" dedi. 

Türk milletinin terörden dolayı büyük acılar yaşadığını dile getiren Rahmi Özden şunları söyledi:
"Bugün hala şehitlerimizin, masum vatandaşlarımızın ardından gözyaşı döküyoruz. Türk bayrağına sarılı tabutlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Dünyaya bile PKK terörünü yeni yeni kabul ettiriyoruz. İşte böyle bir ortamda terörist başının olumlu ya da olumsuz ders kitabında yer alması PKK konusunda geri adım attığımızın göstergesi olacaktır. Buna asla göz yumulamaz. Terörist başıyla ilgili ifadeler derhal söz konusu kitaptan çıkarılmalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?