22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kızılay 140. yaşını kutluyor

Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 140'ncı yıldönümü münasabetiyle Kızılay Erzincan Şube Başkanlığı'nda bir tören düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kızılay Şube Başkanı Yrd.. Doç. Dr. Ömer Parmaksızoğlu, Kızılay'ın, 140 yıldan bu yana yardımla ihtiyacı olan herkesine yanında yer alan çok büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, Kızılay'a destek veren herkese minnettar olduklarını söyledi. Kızılay Şube Başkanı Parmaksızoğlu, konuşmasının ardından Vali Ali Güngör'e kuruma desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Plaketi aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Vali Ali Güngör, Türk Kızılayı'nın 140 yıldır gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında, dünyanın en ücra köşelerinde yardıma ihtiyacı olan insanların yanında olduğunu kaydederek, "Nerede bir afet, felaket varsa orada Kızılay'ın bayrağını, Kızılay'ın çadırını ve Kızılay'ın sıcak yemeğini orada görürsünüz. Bu tür felaketlerde soğuktan korunacağınız, geceyi geçireceğiniz, mekanı Kızılay'ın en kısa sürede temin ettiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Hedefi doğrudan doğruya insana hizmet olan Kızılay'ın bu hizmeti uzun yıllar boyunca sürdüreceğine inanıyoruz. Ancak Kızılay'ın kaynakları hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla sağlanmaktadır. Bunun için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Kızılay'a katkıda bulunanlara şükran duyuyoruz." diye konuştu.

Törende daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek'e, İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan'a ve bağışçılar Ayhan Tarçın, Vehbi Aktaş ve Mehtap Özerhan'a da Kızılay'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 17:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?