18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

'Kızılay bütün insanlığın hizmetinde'

Kızılay Derneği Erzincan Şube Başkan Vekili Ersan Eriçyel, 29 Ekim - 04 Kasım 2008 tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Kızılay yalnız kendi insanımız değil, bütün insanlığın hizmetindedir.” dedi. 

Açıklamasında, Kızılay’ın zor günlerde halkın yardımına koşan, ülkede sosyal refahın geliştirmesi ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi için 140 yıldır çaba gösteren ulvi bir yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Ersan Eriçyel şu ifadelere yer verdi; “Ata yadigârı bu milli kuruluşumuz, yalnız kendi insanımız değil, bütün insanlığın hizmetindedir. Bugüne kadar hiçbir ayırım gözetmeden verdiği insancıl hizmetlerle hem halkımızın hem de tüm dünyanın takdirini toplayan Kızılay, bütün gücünü, aziz milletimizin gönlündeki engin şefkat ve merhamet duygularına dayanan sonsuz insan sevgisinden alıyor. Kızılay bu gücünü milletimizin şefkatli yardım eli olarak yine insanlığın hizmetinde kullanmaktadır.” 

Kızılay olarak toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek amacında olduklarını vurgulayan Kızılay Şube Başkan Vekili Ersan Eriçyel şunları söyledi; “Kızılay, Cumhuriyet öncesi Hilal-i Ahmer olan adını kurtarıcımız Büyük Önder Atatürk’ün direktifleriyle almıştır. Kızılay etkin bir şekilde katıldığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve Cumhuriyet’in ilanından sonra ülkemizin içinde bulunduğu pek çok sorunun çözümü için bütün imkânlarını seferber etmiştir. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında, ard arda girdiği savaşlardan yorgun düşmüş ulusumuz, açlık, kuraklık ve salgın hastalıklarla karşı karşıya kalmıştır. Kızılay, bir yandan bu sorunlarla uğraşırken, diğer yandan da esir ve göçmenlerin giyecek, yiyecek, barınma ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamış, imkânları oranında da meydana gelen afetlerin yaralarını sarmaya çalışmıştır.” 

Kızılay'ın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üstlendiği misyonu başarıyla sürdüreceğine inandığını vurgulayan Ersan Eriçyel, “Kızılay'a insani duygularla destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?