30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kızılay sağlık sektöründen çekiliyor

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, hükümetin sağlık alanında devrim niteliğinde atılımlar attığını belirterek, bu sebeple Kızılay'ın sağlık sektöründen çekildiğini açıkladı.


Kızılay Genel Merkezi'nin yaptırmayı planladığı Afet Müdahale Merkezi ve Kızılay Eğitim Merkezi'yle ilgili incelemelerde bulunmak üzere, Kızılay Genel Başkan yardımcısı Ahmet Lütfü Akar ve Genel Sekreter yardımcısı Muzaffer Komit'le birlikte Erzincan'a gelen Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Derneği Erzincan Şube Başkanlığı tarafından verilen kahvaltıda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı sivil
toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı kahvaltıda ilk olarak Erzincan'da bulunma nedenlerini açıklayan Genel Başkan Küçükali, Erzincan'da bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek çok kapsamlı ve geniş imkanlara sahip bir Afet Müdahale Merkezi oluşturacaklarını söyledi. Tekin Küçükali daha sonra bir basın mensubunun Kızılay'ın sağlık sektöründen çekilmesiyle ilgili sorusunu cevaplandırdı. Kızılay'ın 141 yıllık köklü bir yardım kuruluşu olduğunu dile getiren Küçükali, Kızılay'ın savaş döneminde yaralı askerlere yardım için kurulduğunu belirterek, "Savaşların sona ermesinin ardından zamanla silahlı kuvvetlerimiz sağlık sektöründe kendi organizasyonunu yaparak bu alanda kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Kendi hastanelerini kurup, kendi tıp fakültelerinde doktorlarını yetiştirmek suretiyle Kızılay'ın hizmetini almamaya başladı. Kızılay da buradaki hizmeti artık geriye doğru çekti" dedi.

HÜKÜMET SAĞLIK ALANINDA DEVRİM YAPTI
Kızılay tıp merkezlerinin 1950'li yıllarda kurulmaya başlandığını hatırlatan Küçükali, kurumun 2007 yılına gelinceye kadar bu alanda ciddi hizmetler ürettiğini ifade ederek şunları söyledi:
"2008 yılında hükümetin ortaya koymuş olduğu sağlık politikaları ve sağlık sektöründeki atılımlar devrim sayılabilecek büyük atılımlar. Türkiye'de sağlık hizmetlerinin tamamının önünü açtılar. Dolayısıyla biz burada, hizmet etmek yerine, kendi kendimizi yavaş yavaş geriye çekmeye yeğledik. Çünkü hem Sağlık Bakanlığı güzel hizmet üretiyor, hem özel teşebbüs güzel hizmet üretiyor. Kızılay da bir öncülük yapmıştı. Bu öncülükten dolayı şimdi geriye çekiliyor. Örneğin, Erzincan'da yaklaşık 1 buçuk yıl sonra
büyük devlet hastanesi kurulacak. Şimdi böyle bir şey yapılmışken bizim tekrar kalkıp sağlık sektöründe hizmet vermemiz kendi gücümüzü zayıflatmak demektir."

KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMİYORUZ
Kızılay'ın asli görevinin felaketlerde insanların yanında yer almak olduğunu vurgulayan Tekin Küçükali, "Buraları özelleştirmiyoruz, buraları birilerine vermiyoruz, kimseye peşkeş çekmiyoruz. Burasını devlete vermeyi düşünüyoruz ve karşılığında da parasını alacağız. Burada çalışan insanları da devlet memuru yapacağız. Bundan daha büyük bir nimet olabilir mi" diye konuştu.
Genel Başkan Küçükali, bir gazetecinin, kamuoyunda tıp merkezlerinin zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldığı yönünde bir düşünce olduğunu hatırlatması üzerine, "Hayır bunu kabul etmem. Sakın böyle bir şey düşünmeyin" şeklinde karışlık verdi.
Küçükali ve beraberindekiler daha sonra Afet Müdahale Merkezi'nin yapılacağı Fatih Mahallesi'ndeki boş alanda inceleme yaptı. Taslak plan üzerinde Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Kızılay yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunan Küçükali, belediyenin imar konusunu halletmesinin ardından ihaleye çıkacaklarını belirtti. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Genel Başkan yardımcısı Ahmet Lütfü Akar daha sonra basın mensuplarının motosikletlerine binerek Afet Müdahale Merkezi'nin yapılacağı araziyi
gezdi. Genel Başkan Küçükali, gezinin ardından motosiklet kullanmanın zor iş olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?