22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kızılay'dan Kurban Bağışı Kampanyası

Kızılay Derneği Erzincan Şube Başkanlığı, Kurban Bağış Kampanyası hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. 

Kızılay Şube Başkan Vekili Ekrem Büyükfırat tarafından yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bir çok yardım kuruluşunun kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için seferberlik başlattığı belirtilerek, Türk Kızılayı'nın son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da başlattığı "Kurban Bağış Kampanyası" ile milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı planladığı dile getirildi. "Kurbanlarınız Kızılay İle Gerçek Amacına Ulaşır" sloganıyla başlatılacak olan kampanyanın Et ve Balık Kurumu işbirliği ile yürütüleceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kızılay, yurtiçi ve yurt dışından kampanyaya katılan herkes adına kurban kesilebilecek. Türk Kızılay'ına bağışlanacak kurbanlar dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay, kurbanı gerçek manada kesen, değerlendiren ve bunu da yoksula tek elden ulaştıran bir kuruluştur." 

Vatandaşların, Kızılay görevlilerine verdiği vekaletle kesilecek kurbanların veterinerler tarafından tek tek seçilerek, din görevlileri tarafından da duaları yapıldıktan sonra sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu kombinalarında kesileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Vatandaşlarımızın ayrıntılı bilgi için (446) 223 47 43, 224 38 23 numaralı telefonları arayarak Kızılay Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden veya ücretsiz 168 Kızılay Çağrı ve Bağış Hattı'ndan ya da www.kizilay.org.tr adresinden detaylı bilgi alabilecekler. Bağışçılar bağışlarını; tüm bankalardaki 2868 no'lu ortak bağış hesabına, ya da Erzincan Kızılay Şube Başkanlığına makbuz karşılığı yapabilecek" denildi. 

Kurban bağış bedelinin 260 YTL olarak belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, bağışların 06 Aralık 2008 Cuma günü sona ereceğini ve bağışçılara kesim işleminin yerine getirildiğine dair CD ile birlikte birer kiloluk konserve kavurma gönderileceğini bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?