23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Kolektör hattı projesine destek

Erzincan’a bağlı Çukurkuyu, Kavakyolu, Ulalar Belde Belediyesi ile Erzincan Belediyesi alanına giren bölgelerin atık sularının toplanarak arıtma tesisine kadar götürülmesini içeren 19 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon kolektör hattı projesine Çevre ve Orman Bakanlığından 1 milyon 045 bin YTL hibe yardımı yapıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Finansman ve Planlama Dairesi Başkanı Muhammet Özgür, Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Fehmi Ünalan ve biyolog Can Akdemir'le birlikte projenin gerçekleştirme durumu,mali ve teknik açıdan yerinde inceleme yaptı.

Daire Başkanı Muhammet Özgür, "Projenin şuan itibariyle yüzde 30'luk bölümü tamamlandı. Kasım 2008'de de projenin tamamlanarak çevre kirliliğinin önlenmesi açısından Erzincan için önemli bir adım atılmış olunacaktır"dedi.
19 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon kolektör hattının yapımına 2006 yılında başlandığını ve çalışmaların bugüne kadar ağır aksak sürdürüldüğünü vurgulayan Muhammet Özgür, “Çevre ve Orman Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'nun talimatıyla belirtilen miktardaki mali yardımın sağlanması sonucu proje hayata geçirilmektedir. Proje mahalli tek tek gezilerek gerekli incelemeler yapıldı. Sonuçta projenin hayata geçirilmesi için Erzincan Belediyesi, Kavakyolu Belediyesi, Çukurkuyu Belediyesi ve Ulalar Belediyesinin kendilerine düşen alanlardaki bölümleri yapmaları gerekmektedir. Proje Kasım 2008'de tamamlanarak hayata geçirilecektir.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?