4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kömür yüklü TIR alev aldı

Erzincan-Sivas karayolunun 20. kilometresinde kömür yüklü TIR akıs kesmesi neticesinde alev aldı. TIR’da yüklü bulunan 30 ton kömürün büyük kısmı zarar gördü.

Edinilen bilgilere göre bu gün saat:11.30 sıralarından Çorum Osmancık’tan yüklediği kömürü Kars Sarıkamış’ta bir askeri birliğe götüren Nurettin Çetin (yönetimindeki 61 K 2269 plakalı Tır Erzincan’a 20 kilometre akis kesmesi neticesinde alev aldı.

Meydana gelen yangında can kaybı olmazken araçta bulunan 28 ton kömürün büyük kısmı zarar gördü. Araç şoförü Nurettin Çetin Tır seyir halindeyken akis kestiğini ve meydana gelen sürtünme neticesinde TIR’da yangın çıktığını ifade etti.

Araçta bulunan yangın tüpü ile yangına müdahale etmeye çalıştıklarını söyleyen TIR şoförü Çetin yangın tüpünün yeterli gelmediğini çevreden geçen araçların yangın tüplerinin ise boş olduğunu söyledi. Yangın İhbarını alan Erzincan İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından TIR’ söndürülerek soğutma çalışmaları yapıldı.

İtfaiye erleri telefon açıldıktan sonra derhal olay yerine gelmek için büyük bir gayret gösterdiklerini fakat kendilerine ikinci bir telefon açılarak küfür ve hakaret edildiğini ileri sürerek kendilerine küfreden kişilere sitem ettiler. Erzincan İtfaiye ekipleri tarafından Tır tamamen söndürülerek soğutulmasının ardından karayolunda oluşan kirlilik temizlendi

Yasin Köz
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 18:39:05
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 15:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?