5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Konserde insan seli

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıldönümü münasebetiyle Erzincan Belediyesi tarafından dün akşam bir program düzenlendi. 

13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda saat 18:00'de başlayan "Zafer Gecesi" programına vatandaşlar beklenenden fazla ilgi gösterince izdiham yaşandı. İki bin kişi kapasiteli spor salonunun tıka basa dolduğu gecede sahneye çıkan sanatçılar da zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin bulunduğu salonda zaman zaman tartışmalar ve kavgalar çıktı. Güvenlik güçleri izdihamın olduğu yerlere ulaşmakta bir hayli zorlandı. Programda ilk olarak ulusal yayın yapan bir televizyon kanalındaki "Teyo Pehlivan" tiplemesiyle üne kavuşan Erzurumlu tiyatro sanatçısı Cumhur Seval sahneye çıktı. Alkış yağmuruna tutulan tiyatrocu Cumhur Seval, programının sonunda kendisiyle ilgili sözler sarfeden Mehmet Ali Erbil'e gönderme yaptı. İzleyici karşısına çıktığı televizyon programının birilerini rahatsız ettiğini belirten Cumhur Seval, "Çekemeyenimiz çok. 42 yıldan bu yana tiyatro yapıyorum. 42 yıldan bu yana Allah'a şükür müstehcen tek bir kelime ağzımdan çıkmadı" dedi. 

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un bakır işlemeli bir tabak hediye ettiği tiyatrocu Cumhur Seval salondan ayrıldığı sırada hayranları yoğun ilgi gösterdi. 

Programda daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Aslı Asiye Ergül sahneye çıktı. Erzincan türkülerinden oluşan bir konser veren ve vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu sanatçının ardından özgün müziğin sevilen ismi Fatih Kısaparmak da Erzincanlı hayranlarıyla kucaklaştı. Salonu dolduran binlerce kişinin coşkulu tezahüratları eşliğinde sahneye çıkan Fatih Kısaparmak da beğenilen şarkılarını sevenleri için seslendirdi. 

Konser sonunda AKP Erzincan Milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban ile Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Fatih Kısaparmak'a yine Erzincan'a özgü bakır işlemeli bakır tabak hediye ettiler. Kısaparmak'ın konseri sırasında da bazı vatandaşlarla özel güvenlik güçleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Sanatçının salondan ayrılması esnasında da yine büyük izdiham yaşandı. Özel güvenlik elemanlarının etrafında etten duvar ördüğü Fatih Kısaparmak da güçlükle kulise ulaştı. 
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 19:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?