5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Kooperatifllere makine desteği

Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı(BTC) tarafından kooperatiflere makine desteği sağlandı.

Erzincan-Gümüşhane Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında BTC, Ham Petrol Boru Hattının geçtiği 4 kilometrelik koridor içerisinde bulunan köylerdeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine destek amacıyla BTC -Par Mali Ekonomik ve Teknik Danışmanlık tarafından düzenlenen Küçük Destek Fonu(KDF) yarışması sonuçlandı.


Toplam 8 adet başvurunun değerlendirmesi sonucu 4 projenin desteklenmesinin uygun görüldüğü bildirildi.


Proje yürütücüsü Par Mali Ekonomik ve Teknik Danışmanlık, Erzincan Ofisi Saha Koordinatörü Mine Can Dumlar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bölgedeki potansiyel ve uygulanabilir yatırımların desteklenmesi ve kooperatiflerin finansman güçlüğü çektiğini, küçük ölçekli yatırımlar için yol gösterici ve uygulanabilir projeler için mali yardım sağlamak amacıyla bu proje yarışmasının düzenlendiğini belirtti. Dumlar; “Program aynı zamanda, yöresel ekonomik değerleri içinde barındıran, yerel ölçekle iş gücü yaratabilecek olan proje fikirlerinin hayata geçirilebilmesi için destek vermeyi hedeflemiştir. Bu nedenle yarışmaya katılacak projelerin köylerin genel yararı için geliştirilmiş ve ekonomik getirisi olan projeler olması öngörülmüş ve yarışma yalnızca proje köylerindeki muhtarlıklar ve kooperatiflerin katılımına açık olmuştur.” dedi.


Erzincan'ın Tercan ilçesi, Çadırkaya Beldesi, Aktaş köyü, Çayırlı ilçesi Balıklı köyü ile Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi, Yeniyol köyü olmak üzere toplam 4 kooperatife makine desteğinin sağlandığını vurgulayan Dumlar," Proje kapsamında Tercan ilçesinin Çadırkaya Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kelkit ilçesinin Yeniyol, Akdağ, Örenbel köyleri tarımsal kalkınma Kooperatiflerine; birer adet elektronik yem kırma ve karma ünitesi, Çayırlı ilçesi Balıklı köyü TKK'ne bir adet kombine ekim mibzeri, bir adet Mısır slaj ve bir adet te ot slaj makinesi, Tercan ilçesi Aktaş-Karacaören köyleri TKK'ne de bir adet yem kırma makinesi ve bir adet tamburlu çayır biçme makinesi verilmiştir. Bu makineler toplam 28 bin 275,54 YTL proje katkısı sağlanmıştır."diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 13:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?