5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Köyde modern eğitim

Geçtiğimiz aylarda hayırsever iş adamı Ali Serül tarafından 50 bin ytllik bir harcamayla bakım ve onarımı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunulan okulda minik öğrenciler modern ortamlarda eğitim görüyorlar. 

Şehir merkezindeki okullara sunulan tüm imkanların bulunduğu okulda eğitim öğretim gören öğrenciler öğretmenleri Selçuk Kafkas ile kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde kullanarak geleceğe umutla bakıyorlar. 

Okulun tek öğretmeni Selçuk Kafkas, 8 kız,7 erkek olmak üzere toplam 15 öğrencinin bulunduğunu belirterek," 2006 yılında yapılan bakım ve onarım sonrası eğitim öğretime açılan okulda 3 adet bilgisayar, 1 adet televizyon, öğrenci masa ve sandalyeleri, ana okulu sınıfı ve oyun odası kurulmuştur. Okula internet bağlantısı gerçekleştirilerek bilgisayar destekli eğitim görülmektedir .Okulumuz bahçesinde kurulan oyun parkında çocukların çok yönlü gelişimi sağlanarak daha güzel bir eğitim alıyorlar. Okulda eğitim görsel materyallerle desteklenerek çocuklara bilgi amaçlı belgesel CD'lerle ve kütüphanemizle modern bir eğitim ortamı hazırlanmıştır. Okulumuzda kurulan televizyon ve oyun sınıfında öğrencilerimiz bir taraftan kendileri için alınan oyuncaklarla oynarken bir taraftan da televizyon izleyerek boş zamanlarını değerlendiriyorlar . Çocukların ve köy halkının samimiyeti beni buraya bağlayan tek nedendir. Eskiden zor şartlar altında eğitim verilmekteydi. Şimdilerde ise bu köyde doğup büyüyüp bu konuda eğitim gören iş adamı Ali Serül'ün okulumuza sağladığı katkılarla okulda hiçbir köy okulunda olmayan imkanlarla modern bir eğitim veriliyor"dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?