18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

KÖYDES payı 439 bin YTL

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan KÖYDES ( Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi ) kapsamında Erzincan genelindeki çalışmalara 2008 yılında 6.2 milyon YTL ödenek tahsis edildiği bildirildi. 

Erzincan merkez ilçe sınırları içerisinde yapılan KÖYDES çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Vekili Adem Keleş, Erzincan merkez ilçedeki KÖYDES çalışmaları için ayrılan miktarın ise 439 bin 100 YTL olduğu açıkladı. 

Vali Vekili Adem Keleş şunları söyledi; “Erzincan genelinde olduğu gibi Merkez İlçedeki KÖYDES çalışmaları, Merkez İlçe Köyler Birliği’nce belirlenen programa uygun olarak tamamlandı. Yapılan çalışmalara Merkez İlçe Köyler Birliği’nin teknik personeliyle birlikte, İl Özel İdaresi’nden de teknik yönden destek sağlandı. 2008 yılı KÖYDES çalışmaları için Yüksek Planlama Kurulu kararı ile İlimize tahsis edilen toplam 6 milyon 248 bin YTL’lik ödeneğin, İlimiz Tahsisat Komisyonu’nca İlçeler ve projeler bazında dağılımı yapıldı. Buna göre Erzincan merkez ilçedeki çalışmalara 439 bin 100 YTL ödenek ayrıldı.” 

2008 Yılı KÖYDES programında ağırlıklı olarak 2006 ve 2007 yıllarında birinci kat asfalt yapılan köy yollarının asfaltlarının uzun ömürlü ve sağlam olması için ikinci kat asfalt yapılmasının planlandığını kaydeden Vali Vekili adem Keleş, “Bu sebeple Merkez İlçe Köyler Birliği’nce 2008 Yılı KÖYDES projesi kapsamında tahsis edilen ödenekle, 36,75 kilometre ikinci kat asfalt kaplama yapılması planlandı. Merkez İlçe Köyler Birliği olarak 2008 Yılı KÖYDES Programı’na teklif ettiğimiz ikinci kat asfalt kaplama yapılacak köy yollarının proje ve keşiflerinin İl Özel İdaresi’nce hazırlanarak birliğimize gönderilmesini müteakip, Birlik Meclisi’nden almış olduğumuz karar doğrultusunda İl Özel İdaresi ile protokol yapılarak 2008 Yılı KÖYDES programında yer alan 36,75 kilometre ikinci kat asfalt İl Özel İdaresi’ne yaptırılmıştır.” diye konuştu.
KÖYDES projesinin başladığı günden bugüne kadar İl Özel İdaresi’nin programda yer alan işlerinin projelerini hazırlamak suretiyle Merkez İlçe Köyler Birliğine sağlamış olduğu teknik desteğin parasal karşılığının ise yaklaşık 300 bin YTL olduğunu açıklayan Vali Vekili Keleş şu bilgileri verdi; “Merkez İlçe Köyler Birliği olarak projelerimize İl Özel İdaresi’ne yaptırmak suretiyle proje bedeli olan bu miktarı ödemeyip, bu ödenekle köylerimizin yol ve İçme suyu ihtiyaçları giderilmiştir. Ayrıca 2006 ve 2007 yılında KÖYDES programında yer alan işlerin ihale tenzilatlarından artan ve devreden ödeneklerle Merkez İlçede 13,30 kilometre birinci kat asfalt ve 3,50 kilometre ikinci kat asfalt kaplama yapımı işi Protokolle İl Özel İdaresi’ne yaptırılmıştır. Yine artan bu ödeneklerle 6 bin metrekare köy içi kilit parke yapımı işi devam etmektedir.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:15:06
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 17:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?