18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Köye misafirhane ve cenaze aracı

Çayırlı ilçesine bağlı Verimli köyü muhtarlığı tarafından Erzincan İl Özel İdaresi ve Çayırlı Kaymakamlığı’nın katkılarıyla misafir hane yaptırılıyor.

Eylül 2007'de inşaatına başlanılan misafirhane mayıs ayında tamamlanarak hizmete girecek.

Verimli köyü muhtarı Yakup Bağ, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, köye ve insanlara faydalı olacağına inandıkları için böyle bir tesisin yapılmasını uygun bulduklarını belirtti.

Bağ;" Toplam 120 metrekarelik bir alanda yaptırılan misafirhane iki kattan oluşmaktadır. Birinci katında tuvalet ve abdesthane, ikinci katında da misafirhane ve çay ocağı bulunmaktadır. Misafirhane 30 bin YTL'ye mal olacak. Misafirhane köyümüz için bir zaruri ihtiyaçtı. Köyümüze gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir mekanımız yoktu. Bu sorunumuzu da çözüme kavuşturduk. Yine İl Özel İdaresi’nin daha önce köyümüze yapmayı planladığı ve proje maliyeti yaklaşık 80 bin YTL olan gasilhanenin yapımı için çıkarılan 25 bin YTL ödenekle bu projenin gerçekleştirilmesinin mümkün olmayacağını gözönüne alarak ilçe kaymakamlığımız nezdinde yaptığımız görüşmelerde gasılhanenin proje maliyetinin yüksek olduğunu, il özel idaresinin bu proje için çıkarttığı 25 bin YTL ile gasılhanenin yapılamıyacağını, bu parayla köyümüze cenaze defininde kullanılmak üzere bir adet cenaze yıkama ve nakil aracı satın alınmasının daha uygun olacağını söyledik. Kaymakam Abdullah Akdaş,da bizim bu önerimize sıcak bakması sonucu gasilhanenin yapımından vazgeçilerek cenaze yıkama ve nakil aracı alınmasına karar verildi.Yaptığımız araştırmalar sonucunda bütçemize uygun cenaze yıkma ve nakil aracını satın alarak köye getirdik. Gelecekte imkanlarımız ölçüsünde başka tesisleri de köyümüze kazandırmak istiyoruz. Katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımız Abdullah Akdaş'a ve Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Sina Kartal' köyümüz adına teşekkür ederim"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 11:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?