5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Köylülere ücretsiz tohum

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında seçilen köylere ücretsiz olarak gübre ve tohum dağıtımı devam ediyor.

Yeni ekim sezonunun gelmesiyle birlikte son bir hafta içerisinde 14 ton Macar fiği tohumu ile 28 ton DAP gübresi çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Erzincan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. Şahin açıklamasında Tercan, Çayırlı, Otlukbeli, Kemah, İliç ve Refahiye olmak üzere 6 ilçede seçilen köylerde sürdürülen proje kapsamında yatırımların devam ettiğini belirterek:"Ekim sezonunun gelmesiyle birlikte tohum ve gübre dağıtımlarımız devam etmektedir. Otlukbeli ilçemizde Ağamçağam ve Karadivan, Tercan ilçemizde Edebük, Karacaören, Aktaş ve Sarıkaya, Çayırlı ilçemizde Yazıkaya,Çaykent, Cennetpınar ve Bölükova, Kemah ilçemizde Hakbilir, Kemeryaka, Karacalar, Kardere, İliç ilçemizde Kuruçay ve Altıntaş ve Refahiye ilçemizde Sarıkoç, Aydoğan, M.Kalkancı ve Pınaryolu köylerimize toplam 14 ton Macar fiği ve 28 ton DAP gübresini ücretsiz olarak dağıttık. Macar fiği tohumunu dağıtmamızın ana sebebi ise bu köylerimizde kaba yem açığının yoğun olarak yaşanmasıdır. Amacımız bu köylerde hayvancılığı geliştirmek amacıyla bu çalışmalarımız devam edecektir." dedi
Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, açıklamasında yapılan gübre ve tohum dağıtımının çiftçileri oldukça memnun ettiğinin de altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 18:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?