18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kur'an kursu öğrencileri yarıştı

Çayırlı ilçesinde müftülük tarafından merkez ve merkeze bağlı köy Kur'an kursları öğrencileri arasında bilgi-kültür yarışması düzenlendi.

Kaymakamlık Kültür Merkezi’nde düzenlen yarışma programına Çayırlı Müftü vekili Hasan Dinç, Kur'an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlan programda konuşan Çayırlı Müftü Vekili Hasan Dinç, İslam Dini’nin ilme büyük önem verdiğini belirterek," Her müslümanın yaradanına karşı kulluk görevini, üzerine farz olan ibadetlerin yerine getirmesi için ilim öğrenmenin 5 vakit namaz gibi üzerimize farz olduğunu ve bu sebepten dolayı her müslümanın da ilme zaman ayırması gerekir. Çayırlı müftülüğü olarak bizde Kur'an kurslarımızdaki öğrencilerimizin bilgi seviyesini yükseltmek, geliştirmek ve halkımızın da bundan faydalanması için halkın katılımıyla Kur'an kurslarımız arası bilgi yarışması düzenledik."dedi.

Yapılan konuşma sonrası yarışmaya geçildi. Çayırlı Merkez Kız Kur'an kursu ile Balıklı köyü kız Kur'an kursu öğrencilerinin katıldığı yarışmada yarışmacılara Kur’an-ı Kerim, inanç, ibadet, peygamberim ve ahlak konularında çeşitli sorular yöneltildi.

Yarışma sonucunda yapılan değerlendirmede Çayırlı Merkez Kız Kur'an Kursu 74 puanla birinci olurken Balıklı Köyü Kız Kur'an Kursuda 68 puanla ikici oldu. Dereceye giren kız Kur'an kursu öğrencilerine ilçe müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?