30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kurbanlık sevkiyatları kontrol altında

KURBANLIK SEVKİYATLARI KONTROL ALTINDA

Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık sevkiyatlarıyla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Lek yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kurban Bayramında yaklaşık 300-500 bin büyükbaş ile 1-1,5 milyon küçükbaş hayvan zamanla sınırlı bir sürede kesilip tüketilmektedir. Bu dönemde hayvan hareketleri artmakta, özellikle Doğu ve Güneydoğu İllerimizden büyük şehirlere önemli miktarda hayvan sevki olmakta ve buna paralel olarak da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları dışında hayvan satış yerleri çoğalmakta, bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riski artmaktadır.

Bu nedenle kurbanlık hayvan satış yerleri ve iller arası hayvan sevkleri ile muhtemel bir hastalığın bulaşması ve yayılmasının önlenmesi büyük önem taşımaktadır.

İl Tarım Müdürlüğü olarak, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlarımız dini vecibelerini yerine getirirken; sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artacak hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını engellemek, hastalıksız bölgelerin de bulaşmasını önlemek için bir takım tedbirler alınmıştır. Kurban bayramı döneminde polis ve jandarmanın yaptığı yol kontrollerine İl Tarım Müdürlüğümüzden veteriner hekimler de katılacak olup, belgesiz ve sağlıksız hayvanların nakillerine izin verilmeyecektir. Kurbanlık satış yerleri denetlenerek belge ve sağlık kontrolleri yapılacaktır. Ayrıca Bayram öncesi Kurbanlık hayvanların sevk ve kontrol işlemleri ile bayram süresince hayvan sağlığı şube müdürlüğümüzde veteriner hekim görevlendirilerek, hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması için gerekli önlemlerin alınması hususlarında İlçe Müdürlüklerimiz talimatlandırılmıştır.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:37:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?