18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kursiyerlerin yıl sonu sergisi

Çayırlı ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde genç kızlara yönelik olarak açtığı kursların yıl sonu sergisi açıldı.

Bir yıl boyunca biçki-dikiş, makine nakışı, kurdela nakışı , hazır giyim gibi konularda açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yaptıkları eserlerin gösterime sunulduğu sergi Halk Eğitim Merkezi salonunda açıldı.

Sergi açılışına Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, resmi daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, 2007-2008 eğitim öğretim yılında ilçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sosyal, kültürel ve mesleki kurs sayısının 41 adet olduğunu belirtti. Tekçe;” Bunlardan 2 tanesi okuma yazma, 6 tanesi mesleki ve 33 tanesi de sosyal-kültürel kurslardır. Bu kurslara toplam bin 370 öğrenci devam etmiştir. Çayırlı'da 6 yıl önce senede bir veya iki adet kurs açılırken bugün 41 adet kurs açılmıştır. Daha düne kadar iğne tutmasını, ilik açmasını, düğme dikmesini bilmeyen genç kızlarımız açtığımız bu sergide göreceksiniz ki gönüllerinden geçeni işleyerek gözler önüne sermişlerdir. Genç kızlarımızdan isteğimiz öğrendiklerini devam ettirsinler. Her geçen gün daha iyisini yapacaklardır."dedi.

Çayırlı kaymakamı Abdullah Akdaş ise konuşmasında, genç kızların üretken ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları için kurslara desteklerinin devam edeceğini vurgulayarak," Halk Eğitim Merkezi’nde yıl sonuna kadar açık kalan kurslarda eğitim gören kursiyerlerimiz hem meslek edindiler, hem de ürünlerini satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bizler kaymakamlık olarak bu tür girişimlerin destekçisi olacağız"diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı Kaymakam Abdullah Akdaş tarafından yapıldı. Serginin açılışında 29 Ekim İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi çeşitli yörelere ait gösteriler sundu.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 09:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?