5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Kurtlar koyun sürüsüne saldırdı

Erzincan merkeze bağlı Tatlısu köyünde aç kurt sürüsünün küçükbaş hayvan sürüsüne saldırması sonucu 29 hayvan telef olurken, 14 koyun da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Tatlısu köyünde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Mustafa Mavitaş'ın (53) koyunlarının bulunduğu sürü, dün çoban Selahattin Arga tarafından Munzur Dağı eteklerinde otlatılmaya götürüldü. Akşam saatlerinde köye dönen sürüdeki 80 koyunun eksik olduğu ortaya çıkınca Mavitaş, köylülerle birlikte kayıp koyunları aramak için Munzur Dağı'na çıktı. Köye yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki Uzun Yayla mevkisinde koyunlardan 29'u kurtlar tarafından parçalanmış olarak bulunurken, köylüler yaralı 14 koyunu yakalayarak köye getirdi.

Evli ve 3 çocuk babası Mustafa Mavitaş, 600 koyununun bulunduğunu belirterek, 10 bin YTL maddi zararı olduğunu söyledi. Mavitaş, kurtların koyunlarını parçaladığını, ancak ağır cezalar nedeniyle kurtlara müdahale edemediğini ifade ederek, "Kurtlar koyunlarımızı telef ediyor. Ancak, kapımıza kadar da gelseler, silahı çekip kendimizi ve hayvanlarımızı koruyamıyoruz. Çünkü devlet o yetkiyi bize vermiyor. Kurt vurmanın cezası varmış. İlla vahşi hayvanların insanlara saldırması mı gerekiyor? Yetkililer bu duruma bir çözüm bulmalı. Bizler kıt imkanlarla geçinen insanlarız, birde bu olayların başımıza gelmesi büyük sıkıntılar içerisine girmemize neden oluyor" dedi.

Öte yandan kurtların saldırarak telef ettiği koyunları görüntülemek amacıyla yaylaya çıkan gazeteciler, bölgede kurt sürüsüyle karşılaştılar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 11:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep kavsa IP: 88.252.125.xxx Tarih : 15.11.2012 15:48:16

dikkat ederseniz orada mevsim kış.yani kurtların koyun sürüsüne saldırması tamamen doğaldır.tamam kurtlar sizin yanınıza kadar geldiyse vurabilirisiniz.ama bazıları kurtların inine gidip soyunu tüketiyorlar.işte bu yanlıştır.