30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kurtuluş çoşkuyla kutlandı

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü bugün düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenler, sabah 09.30'da belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törenler Garnizon Şehitliği'ni ziyaret ve Vali Abdulkadir Demir, Garnizon Komutan Vekili ve 59. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un Valilik binasında kutlamaları kabul etmesiyle devam etti. Ordu Caddesi'ndeki tören öncesinde milis kuvvetlerini temsil eden atlı ciritçiler dakikalarca ellerindeki kuru sıkı tabancaları ateşlediler. Kendileri ateş ettiği gibi çevredeki arkadaşlarına da ateş etmeleri için silahlarını veren ciritçiler boşalan şarjörlerini sık sık doldurdular.

ORDU CADDESİ'NDEKİ TÖRENLER

10.30'da Ordu Caddesi üzerindeki bayram programı ise Vali Abdulkadir Demir, Garnizon Komutan Vekili ve 59. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un tören arabasından halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Şehrin düşman işgalinden kurtarılışının temsili olarak canlandırıldığı törende, Türk milletini temsil eden bayrağa sarılı genç bir kız atlı milis komutanı tarafından kurtarıldı. Genç kızın vücuduna sarılı bayrak ise atlı milis komutanı tarafından Vali Demir'e sunuldu. Törende daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, ülkenin barış ve huzur içerisinde olduğunu belirterek, bu barış ve huzuru bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Başkan Buyruk, "Bu toprakları Rus ve Ermeni zalimlerinden 91 yıl önce nasıl bir yumruk olarak temizledikse bugün de bir yumruk kadar güçlü ve bir o kadar sağlam bir duruş içerisindeyiz" dedi.

Buyruk'un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kurtuluş törenleri, okullar, askeri birlikler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının katıldığı geçit töreniyle sona erdi. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, törenden sonra Cuma namazını Terzibaba Camii'nde kıldı. Öğle yemeğinin ardından Ergan Dağı Kış Turizmi Projesi'yle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Yaylabaşı beldesine gidecek olan Bakan Yıldırım akşam da kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek, "Zafer Gecesi"ne katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?