30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kutlu Doğum Haftası açıklaması

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Diyanet Vakıf-Sen) Erzincan Temsilcisi Galip Sökmen, Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed’in (SAV) doğumu, yaşadığı hayatı, şahsiyeti, insani ilişkileri ve toplum haklarına göstermiş olduğu saygı ile insanlık ve İslam dünyası nezdinde en güzel örnek ve önder olduğunu söyledi.

Açıklamasında, Hazreti Peygamber‘in, İnsani değerleri savunmasındaki samimiyeti ve gayreti ile de insanlık tarihine damgasını vurduğunu dile getiren Galip Sökmen şunları söyledi; “Huzura, mutluluğa ve başarıya ulaşmak için Hz. Peygamber’den alınacak pek çok örnek vardır. Cenabı Allah Yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’de, ‘Bir kimse Peygamber’e itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur.’ (Nisa-80), ‘Peygamber, nefsin arzusuna uyarak söz söylemez; onun söylediği söz, kendisine vahiy edilenden başka bir şey değildir.’ (Necm,3-4) buyurarak Sevgili Peygamberimiz’in örnek ve önder olarak alınmasını tüm insanlığa emretmiştir. Hazreti Muhammed (AS) insanlık onur ve şerefinin hiçe sayıldığı, güçlünün hakim olduğu, zulmün normal bir davranış sayıldığı, kadınların bir eşya gibi değerlendirildiği, mal ve can emniyetinin bulunmadığı, zayıf ve fakirlerin adam yerine konulmadığı bir topluma gelmesiyle getirmiş olduğu mesajın önem ve ehemmiyeti daha büyük bir anlam ve mana taşımaktadır.”

Hz.Muhammed’in, örnek ve önderliğinin dikkate alındığı, tavsiyelerinin tutulduğu ve yolunun (sünneti) takip edildiği sürece daha büyük bir değer ifade edeceğini kaydeden Galip Sökmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hazreti Muhammed (AS) almış olduğu kutlu görevle; İnsanları; Allah’a, ailesine, müslümanlara, içerisinde yaşadığı topluluğa karşı sorumluluklarını yerine getiren, kendisinin ve başkalarının hukukuna riayet eden fertlerden oluşturduğu, mal, can, ırz ve namus gibi mukaddes duygulara saygılı, ahde vefa gösteren, kibirden, yalandan, iftiradan uzak, kimsenin zülüm yapmadığı ve zülüm görmediği, toplumu; iyiliği yaygınlaştırıp, kötülüklerin engellendiği, eşitlik, hak, adalet ve hürriyet prensipleri üzerine kurulan ve kardeşliğin, birlik ve barışın hakim olduğu, anarşi, fitne, kin ve düşmanlık tohumlarının atılmasına dahi imkan verilmeyen, kimsenin aşağılanmadığı, insanların iman, ibadet, ve ahlak çizgisinde değerlendirildiği, düşünce ve anlayışı, çirkinlikler içerisinde bunalan insanlığa getirmiştir. Bizzat uyguladığı örnek ahlakıyla da bizlere sorumluluğumuzu hatırlatmış ve gerçek huzura davet etmiştir.”

TÜRK MİLLETİNDE HAZRETİ PEYGAMBER SEVGİSİ

Türk Milletinin Hazreti Peygamber’e çok büyük sevgi ve saygı duyduğunu anlatan Galip Sökmen, “Türk insanı hayatına da bu sevgiyi yerleştirmiştir. Bu sevgi aşka dönüşmüş ve sevgi atmosferi oluşturmuştur. Askerine, iman ve kahramanlık sembolü olarak ‘Mehmetçik’ unvanı vermiştir. Yeryüzünde peygamberinin ismini milli bir sembol haline getiren sadece Türk milletidir. Milletimiz, Hazreti Peygamber’e duyduğu sevgisini her alanda dile getirmiş, evlerinde, işyerlerinde, cami, saray ve konaklarında, O’nun ismi yazılı hat sanatının en güzel örneklerini teşhir eden levhaları en mutena köşelerine asarak hayatına nakşetmiştir. Hazreti Peygamber için edebi şaheserler, naatlar, şiirler, kasideler yazılmıştır.” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?