4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Liseli Esra'dan tekstilde çığır açacak buluş

Erzincan Anadolu Kız Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Esra Koç’un tasarladığı çok fonksiyonlu pantolon "Skirt-Pant", uluslararası bir tasarım yarışmasında finale kaldı.

İstanbul’da faaliyet gösteren bir ilköğretim kurumu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ve Türkiye’nin yanısıra, 23 ülkeden toplam 4 bin 17 yarışmacının katıldığı Uluslararası Endüstri Ürünleri Tasarımı Yarışması’na, "skirt-pant" (pantolon-etek) tasarımıyla katılan Esra Koç (16), ilk elemeleri geçerek 300 kişiyle birlikte finale kaldı.

Yarışma için tasarladığı pantolon-eteğin, fermuarlar yardımıyla hem etek, hem de dar ve geniş paçalı pantolon olduğunu ifade eden Esra Koç, projesinin numunesinin Kız Meslek Lisesi Giyim Bölümü mezunu ablası Tülay Koç’la birlikte hazırladı.

Esra Koç’un başarısından mutluluk duyduğunu ifade eden Okul Müdiresi Sadakat Çevik, bu başarının diğer öğrencilere örnek olması gerektiğini söyledi. Esra Koç, öğretmeni Ozan Eroğlu ve Okul Müdiresi Sadakat Çevik, yarışmanın finaline katılmak üzere dün Ankara’ya gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:18:39
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 15:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?