18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Lojmanlar dökülüyor

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde 22 yıl önce İl Özel İdaresi’nce yaptırılan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait 5 adet lojman bakımsızlıktan harabeye döndü.


Çayırlı Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1986 yılında İl Özel İdaresi tarafından ilçe merkezindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin barınması amacıyla yaptırılan, 5 adet lojmanın bu süre zarfında gerekli bakım ve onarımının yapılmadığını belirterek, kullanılamaz duruma geldiklerini bildirdi.

Tekçe; “Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan birinci keşif özetinde 72 bin YTL masraf çıkartıldı. Lojmanların elden geçirilerek bakım ve onarımının yapılması için belirlenen bu ödeneğin temini içinde Erzincan Valiliği nezdinde girişimlerde bulunduk. Milyarlar harcanarak yapılan ve bugün adeta harabeye dönen konutlarda ısı yalıtımı sağlanamadığından içerisinde oturanlar elektrik sobası yakarak ısınmaktadırlar. Ödenek gönderildiğ takdirde lojmanlarda gerekli görülen bakım ve onarım çalışmalarına başlanılacak. İlçe merkezindeki 2 lise ve 2 ilköğretim okulu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli memurların haricinde çalışan toplam 50 idareci ve öğretmene karşılık ilçede sadece 15 adet lojman bulunmaktadır. Lojman sıkıntısının giderilmesi için ilçe merkezinde inşaatları devam eden Çayırlı Lisesi Pansiyonu ile Kapalı spor Salonunun yapıldığı 13 dönümlük arsa üzerine 20 dairelik öğretmen lojmanı da yapıldığı takdirde bu sorunumuzda ortadan kalkacaktır"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 15:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?