5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

LPG tankından soba

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soba üretim ve satış satışlarında artış görülürken Erzincanlı soba üreticisi Cemal Er, araçlarda kullanılan LPG tanklarından soba yapıyor.

10 yıl araçlarda kullanıldıktan sonra atıl duruma çıkan araç LPG tanklarını toplayan Cemal Er, sobacılık sektöründe mucitliğini gösterdi. Sac soba, piknik mangalı üretim ve pazarlamasını yapan Cemal Er, arkadaşının sayesinde bu tür bir işe giriştiğini söyledi. Bir arkadaşının, ömrü dolmuş LPG tanklarını dükkanın deposunda muhafaza etmek istediğini anlatan Er, bunun üzerine üretime başladı. LPG tanklarına baktığında bu tanklardan iyi soba olabileceğini düşünerek çalışmaya başladığını anlattı. Cemal Er, LPG tankının çelik olması nedeniyle işleme noktasında bir hayli uğraş verdiğini ve oksijen tüpü ile tankları kesmeyi başardığını bildirdi.

Bu tip sobaların diğerlerine oranla daha sağlam ve kullanışlı olduğunu söyleyen Cemal Er, bir günde sadece bir soba imal edebildiğini belirterek, tanesini yaklaşık 150 YTL'den sattığını ifade etti. Bu sobalara talebin her geçen gün arttığını kaydeden Er, sanayi esnafının ve yazıhanesi bulunan kişiler için çok kullanışlı olduğunu, talebin çoğalması halinde seri üretim yapabileceklerini vurguladı. Ömrü dolmuş LPG tankları daha önce hurda olarak kullanıldığını ve demir fiyatına hurdacılara ucuz fiyattan satıldığını hatırlatan Cemal Er, bu fikir sayesinde LPG tanklarının çok sağlam bir soba haline dönüştürülerek, hem ekonomiye katkı sağlandığını, hem de milli servetin yok olmadığını vurguladı

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?