4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Maden suyu tesisleri yatırımcı bekliyor

Erzincan Belediyesi, işadamı Korkmaz Yiğit’in sahibi olduğu şirket tarafından işletilen maden suyu tesislerinde üretimin durdurulması üzerine mahkeme kararıyla tesisisin kullanım hakkını geri aldı.

Maden suyu üretiminin durdurulması üzerine kiraya verdiği Ekşisu mevkiindeki tesislerin kullanım hakkını şirketten geri almak için mahkemeye başvuran Erzincan Belediyesi davayı kazandı.

Tesislerdeki makinelerin durumuyla ilgili Atatürk Üniversitesi Erzincan Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü’ne inceleme yaptıran Erzincan Belediyesi yetkilileri, tesislerin mevcut haliyle üretim yapmasının güç olduğunu belirtti.

Mineral zenginliği açısından dünya standartlarında olan maden suyuna yeni taliplilerin olduğunu açıklayan belediye yetkilileri, "Vatandaşlarımızı Erzincan maden suyuna hasret bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tesislerin yeniden çalıştırılabilmesi için bir takım yeni yatırımlar yapılması gerekiyor. Maden suyumuzu tam anlamıyla işleyip, pazarlayabilecek bir firmayla anlaşmak istiyoruz. Bu konuda da hiçbir hukuki engelimiz yoktur" dedi.

Yetkililer, yaz aylarında Erzincanlılar’ın maden suyu içebilmesi için geçici süreyle şişeleme yapılabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 13:21:04
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 21:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?