30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Maden suyu üretimi başladı

Erzincan’ın mineral değeri yüksek maden suyu uzun bir aradan sonra yeniden işlenmeye başlandı.


Ekşisu mevkiinde doğal olarak çıkan maden suyunun işleneceği tesisleri gezen ve suyun işletme hakkını alan şirket yetkilileriyle görüşen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, madensuyuna büyük yatırımlar yapılacağını söyledi. Uzun bir saradan yeniden imalata başlayan Erzincan maden suyunun çok lezzetli ve Erzincanlılar için aranan bir tat olduğunu belirten Çakır şunları söyledi; “Yatırımcımız, bu alanda orta vadede toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırım hedefi koymuş. Burada, aromalı maden suyundan, normal içme suyuna kadar her çeşit suyu üretecek. Şu anda eski tesiste şehrin ihtiyacına yönelik bir imalat yapılıyor. Daha sonra sözleşme gereği yeni bir tesis kuracak. Maden suyumuz beklide dünyaya açılacak.”


2009 yılı Ocak ayında yeniden ihale edilen Erzincan Belediyesi’ne ait Maden Suyu İşletmesini alan Erzincanlı işadamı Ahmet Yıldırım ise, tesislerin tam kapasite çalışması için çaba gösterdiklerini belirterek, Ekşisu’daki doğal maden suyu kapasitesini tam olarak kullanmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan IP: 88.246.202.xxx Tarih : 25.05.2009 14:48:03

geç kalınmış bir proje boşa akıp giden bu kaynak bir an önce faliyete geçrilip iyi bir reklam ve tanıtımla başta büyük şehirler olmak üzere tüm türkiyede  şişelenip satışa sunulmalı