22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Mahsur kalan yolculardan protesto

Kar yağışı dolayısıyla Erzincan-Gümüşhane Karayolu'nun 30. kilometresindeki Pöske Dağı mevkiinde yaklaşık 25 saat mahsur kalan yüzlerce vatandaş, bölgeye ulaşan Kızılay ekibinin yardımını reddederek yetkilileri protesto etti.


Çoğunluğu yolcu otobüsü olan 50 araç, dün öğleden sonra Erzincan-Gümüşhane Karayolu'nun Pöske Dağı mevkiinde mahsur kalmıştı. Karayolları ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kar ve tipi dolayısıyla bölgeye ulaşılamazken, mahsur kalanlardan bazıları Karayolları'na ait Ahmediye Bakımevi'nde misafir edildi.

Otobüs ve diğer araçlar da yolun açılmasını bekleyen yaklaşık bin 200 kişiye bugün öğleden sonra ulaşılabildi. Karayolları karla mücadele ekiplerinin yanı sıra, Kızılay da bölgede mahsur kalan vatandaşlara ekmek ve helva götürdü. Ancak vatandaşların büyük bölümü, yapılan gıda yardımını kabul etmeyerek yöneticileri protesto etti.


Mağdur vatandaşlar arasında zaman zaman Kızılay tarafından getirilen gıda maddelerinin alınmaması konusunda tartışma yaşandı. Araçların büyük bölümünde bayan ve çocuk olduğunu ifade eden vatandaşlar, karayolları ekiplerinin yeterince çalışmadığını iddia ederek, "1 gündür kurtarılmayı bekliyoruz. Ancak bizleri burada unuttular" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 03:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?