18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Mankenlere taş çıkarttılar

Üzümlü ilçesi Anadolu Kız Meslek Lisesi Giyim Teknolojisi ve Çocuk Eğitim Bölümü öğrencilerinin yıl içerisinde hazırlamış olduğu kıyafetlerin tanıtımı amacıyla düzenlenen defile büyük beğeni topladı.

Kız öğrencilerin usta mankenlere taş çıkartırcasına sahnede ortaya koydukları performansları büyük alkış aldı. Okul konferans salonunda düzenlenen defile saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Defilenin açış konuşmasını yapan okul müdür yardımcısı Hatice Kalk," Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve insanlarımızın eğitimine büyük önem vermek zorundayız. Onları geleceğe çok iyi hazırlayamazsak çocuklarımızda ülkemizde gelecekte sıkıntı yaşayacaktır.

Çocuklarımıza verdiğimiz teorik bilgilerin pratikte uygulaması için onları teşvik etmeliyiz. Onların proje geliştirme kapasitesini arttırmalıyız. Geleceğin güçlü Türkiye'sini istiyorsak çocuklarımızı çok iyi eğitmeli ve çok iyi yetiştirmeliyiz. Bugün açılışını yaptığımız bu defilede okulumuzda öğrenim gören çocuklarımızın yıl içerisinde emek vererek hazırladıkları eserler sergilenmektedir. Beğeneceğinizi umuyoruz."dedi.

Konuşma sonrasında başlayan defilede kız öğrenciler birer usta manken gibi yıl boyunca hazırladıkları çeşitli gece kıyafetleri, spor kıyafetleri, pantolonlar, etekler, çocuk kıyafetleri ve ehramdan özel olarak hazırlanan kıyafetler ile Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanına ait olan ana sınıfı öğrencilerine yönelik masal kıyafetlerini halka tanıttılar. Programda ayrıca öğrencilerin yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı tiyatro, şiir, parodilerle okulda bu eğitim öğretim yılında açılan saz kursuna katılan öğrencileri ve okul korosu Türk Halk Müziği dalında izleyicilere konser verdiler.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 12:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?