5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Mans Deresi ıslah ediliyor

Çayırlı ilçesi içinde çalışmalarını sürdüren Çayırlı Belediyesi yaptığı temizlik ve yenileme çalışmaları ile Mans Deresi su sirkülasyonunu yeniden sağlıyor.


Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, ilçedeki Mans Deresi çalışmalarının devam ettiğini belirterek," İlçenin içinden geçen Mans Deresi, özellikle yağışlı havalarda büyük tehlike arz etmekteydi. Derenin olası taşkınlarla çevresindeki ekili alanlara ve yerleşim alanlarına daha fazla zarar vermeden bir an önce ıslah edilmesi gerekiyordu. 17 Ağustos'ta ilçede yaşanan ve ekili tarım arazileriyle ilçe merkezini çamur deryasına haline getiren sel baskını bunun en güzel örneğidir. Bunların bir daha yaşanmaması için temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturulması amacıyla geçen yıl çalışma programa alınarak ıslah çalışmalarına başlanılmıştı. 2006 yılında DSİ ve Belediye işbirliğiyle derenin bir kısmı temizlenerek yıkılan istinat duvarları yeniden yapılmıştı. Toplum olarak temizliği alışkanlık haline getirmeliyiz. Bundan sonraki hedefimiz bu yıl havaların müsait gitmesi halinde Mans Deresinin ilçenin içindeki 1 kilometrelik bölümünün tabanı betonla kaplanarak hem görüntü açısından hem de çevre kirliliğini temizleme açısından daha uygun bir hale getirmek. 4 kilometrelik hattın ıslah çalışmasında bugüne kadar 2 kilometrelik kısmında çalışmalar tamamlandı. Derede bugüne kadar yaklaşık 150.000 YTL'lik bir ıslah çalışması gerçekleştirilmiştir."dedi.


Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Abdullah Akdaş da açıklamasında, Belediye Başkanı ile yapılan görüşmelerde ilçe içinden geçen Mans Deresinin ıslah çalışmasının mutlaka devam ettirilmesi ve dereye gelişigüzel bırakılan atıkların önlenmesi yönünde tavsiyelerde bulunduklarını vurgulayarak, "Belediye Başkanımız da çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Mans deresinin ıslahı için ilk adım atıldı ve dereye dökülen kanalizasyon ve diğer atıkları bir araya toplayarak açılan foseptik kuyularına aktarıldı.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 13:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?