5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Marka dolandırıcılarına dikkat

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Aydın Yalvaç, oda üyeleri ve esnafa uyarıda bulunarak, marka dolandırıcılarına dikkat edilmesini istedi. 

Başkan Yalvaç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye çapında faaliyet gösteren onlarca şirkete bir firma tarafından yazı gönderilerek, 3 yıllığına şirket markasının tescil ettirilmesi için bir miktar para ödenmesi gerektiği ve bu paranın da verilen hesap numarasına yatırılmasının istendiğini belirtti. 

Gönderilen formda açılan banka hesabına 980 YTL yatırılması durumunda parayı gönderen firmanın önümüzdeki 3 yıl içinde sicile kayıt olacağının anlatıldığını belirten Başkan Yalvaç, "Fakat kayıt olunması istenilen sicilin hiçbir resmi tarafı yok. Bu sadece herhangi bir bilgi bankasına kayıt olmak anlamı taşıyor. Gönderilen formların üzerinde hiçbir kişi ismi yoktur. Sadece şirketin ismi bulunuyor. Verilen irtibat telefon numarası da telefaks yani aransa da muhatap bulunamıyor. Bu bakımdan kimsenin buna itimat etmemesini istiyoruz, aksi takdirde verdiği para boşuna gitmiş olacaktır" dedi. 

Yalvaç, Türkiye'de marka ve patent konularında düzenleyici tek resmi devlet kurumunun Türk Standart Enstitüsü (TSE) olduğunu, bunun dışındaki özel kurumlara ya da şahıslara itibar edilmemesini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 11:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?