30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Meclis'ten İsrail'e kınama

Erzincan Belediye Meclisi, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkatleri çekmek ve İsrail'in giriştiği katliamı kınamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Belediye Meclisi adına basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Filistin topraklarını 1948 yılından beri işgal altında tutan İsrail'in yayılmacı politikasına her geçen gün şiddetini artırarak devam ettiğini hatırlattı.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, İsrail'in 28 Aralık 2008 tarihinde başlattığı saldırılarla vahşi yüzünü bir kere daha gösterdiğini hatırlatarak, "İsrail'in Müslüman Filistinlilerin yaşadığı Gazze'de evlere, okullara, hastanelere ve hatta camilere düzenlediği saldırılar neticesinde 700'e yakın masum insan hayatını kaybetmiş, 3 bini aşkın kişi ise yaralanmıştır. Yapılan resmi açıklamalara göre öldürülen 700 insanın üçte birlik kısmını çocuklar teşkil etmektedir. Vahşi saldırılarını dünyaya terörle  mücadele olarak sunmaya çalışan İsrail, katlettiği 200 çocuğun, ellerinde değil füze henüz biberon bile tutamayacak kadar masum oldukları gerçeğini saklayamayacaktır. 10 gündür aralıksız sürdürdüğü menfur saldırılarla Filistinli kardeşlerimize katlanılması çok zor acılar yaşatan işgalci İsrail başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmış, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde ve Erzincan'ımızda da büyük bir infiale yol açmıştır" dedi
Saldırılar karşısında Birleşmiş Milletler'in suskunluğu, İslam ülkelerinin tepkisizliğinin, insan hakları ihlallerinin devam etmesine neden olduğunu da işaret eden Başkan Buyruk, "Bu son vahşet, yıllardır sürdürülmekte olan barış çabalarına da indirilmiş ciddi bir darbe olup kuşaklar boyu sürecek kin ve öfke tohumlarının bölgeye ekilmesi ve yıllar boyu sürecek savaş ve şiddet ortamının devamını tetikleyecektir. Katil İsrail'in saldırılarını devam ettirmesi dünya barışını tehdit eden en büyük tehlikedir.

Uluslararası hukuk ve savaş kurallarını hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarıyla 'Cenevre Sözleşmesi' hükümlerini bütün yönleriyle ihlal eden işgalci İsrail'in uygulamaları; insanlığa, insana ve insani değerlere yönelik bir devlet terörüdür. Gazze vahşeti başta olmak üzere Filistin halkına yönelik soykırım eylemleri nedeniyle İsrail'e yönelik bir yargılama sürecinin başlatılması, insanlık ailesinin ortak ve mutlak sorumluluğudur" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Belediye Meclis üyeleri sessiz bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 20:20:56
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 10:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?