5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Mehmet Akif Ersoy, Çayırlı'da anıldı

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 71. yıldönümünde Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Balıklı köyü İlköğretim Okulu’nda düzenlenen "İstiklal Marşı'nı en güzel okuma" yarışmasıyla anıldı.


Okul konferans salonunda düzenlenen İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması birinci ve ikinci kademe öğrenciler arasında 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan minik öğrenciler dereceye girebilmek için yoğun çaba sarf ettiler. Yarışmada dereceye giren öğrenciler sevinirken, elenen öğrencileri de arkadaşları teselli etti. 1. kademe öğrenciler arasındaki yarışmada 1. Salli Zorbuna , 2. Esra Ayaz, 3.Ece Boz , 2 kademe öğrenciler arasındaki yarışmada da 1. Aybüke Yıldız , 2. Zeynep Coşkunçelebi , 3. Betül Coşkunçelebi. Yarışma özel ödülü de en küçük yarışmacı olan Senanur Demircan'a verildi.


Okul Müdürü Arif Ayaz, İstiklal Marşı'nın bir milletin varlığı ve istiklalini gösteren sembollerden biri olduğunu belirterek," Bayrak da böyle bir semboldür. İstiklal Marşı sembolü olduğu milletin hususiyetlerini övücü bir dille anlatan güfte ve özel bir besteye sahiptir. Türk İstiklal Marşı dünya milletlerinin milli marşları içerisinde güfte bakımından en güzeli ve en manalısıdır. Bizim İstiklal Marşımız tarih boyunca hür yaşamış büyük bir milletin bu hasletini azimle, heyecanla, imanla terennüm eden bir şaheserdir. İstiklal marşımızda milletimizin manevi bütün değerleri yer almaktadır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yüreklerine kin ve nefret tohumları yerine vatan, bayrak ve millet sevgisini yerleştirmeliyiz." dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında yarışmada dereceye giren öğrencilere okul yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 21:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?