5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Mehmetçiğe mektupla destek

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne moral olmak için Şırnak'taki 23. sınır Tümen Komutanlığı'nda görevli er, erbaş ve komutanlarına ulaştırılmak üzere 'Mektupla Destek Kampanyası' başlatıldı.

Erzincan Fatih Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü 11. C sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri, Şırnak'taki 23. sınır Tümen Komutanlığı'nda görevli er, erbaş ve komutanlara ulaştırılmak üzere 'Mektupla Destek Kampanyası' başlattı.

Kampanyanın başlatılmasına öncülük Bilgisayar Bölümü 11. C sınıfı öğretmenleri Mahmut Engin Varoğlu ve Hasan Kemikli konuyla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada, gerektiğinde vatan uğruna canlarını seve seve veren Mehmetçiklerimizin yalnız olmadığını, Türk milletinin maddi manevi her şeyiyle onların yanında olduğunu onlara hissettirmek istediklerini belirtti. Böyle bir kampanyayı başlatmayı kendilerine görev saydıklarını ifade eden öğretmenler, "Bu tür kampanyaların Milli Eğitim Bakanlığı'nca desteklenerek bütün öğrencilerimizin, sadece sınırdaki askerlerimize değil ülkemizin her köşesinde vatani görevini yapan Mehmetçiklerimize mektup yazmalarının sağlanmasını istiyoruz. Onlara bu mektuplarla kendilerini yalnız olmadığını, ailesinden dahi mektup alamayan bazı Mehmetçiğimize kardeşleri olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz" dedi.

Mehmetçiğe Mektupla Destek Kampanyası'nı başlatan öğrencilerinden Neslihan Boyatır, bir Türk evladı olmaktan gurur duyduğunu ifade ettiği mektubunda, "Bizler geleceğin büyükleri olarak her zaman Ulu Önder Atatürk'ün izinden giden kahraman Mehmetçiklerimizi örnek almaktayız. Ne mutlu ki bizlere Türk doğmuşuz. Ne mutlu ki bizlere vatanımızı sizler gibi mert, yiğit ve kahraman vatan evlatlarına emanet etmişiz. Biz şu an burada atalarımızın bize emanet ettiği topraklarda yaşıyorsak sizlerin ve tertemiz alnından vurularak toprağa düşen şehitlerimizin sayesindedir. Ne mutlu türküm diyene" ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 16:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?