8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Mehmetçikten köylüye destek kampanyası

Erzincan’da 3. Ordu Komutanlığı’na bağlı Muhabere Alay Komutanlığı tarafından merkez Karadiğin Köyü’nde ’Köy Destek Uygulaması’ yapıldı.

Muhabere Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen Köy Destek Uygulaması kapsamında, Erzincan’a 13 kilometre uzaklıktaki Karadiğin Köyü’nün genel ihtiyaçları ve köy ilköğretim okulunun ihtiyaçları karşılandı. Köyde yapılan çalışmaların tamamlanması sebebiyle Karadiğin Köyü İlköğretim Okulu önünde bir program düzenlendi. Vali Refik Arslan Öztürk, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Raif Akbaş ile üst düzey askeri yetkililer, daire amirleri ve köy halkının katıldığı program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

3. Ordu Muhabere Alay Komutanı Albay Osman Civicioğlu’nun, köyde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği programda, daha sonra okul önüne yaptırılan Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Vali Refik Arslan Öztürk’le birlikte büstün önüne gelen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yöney, köydeki çalışmaların kendisine yazılan bir mektup sayesinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Aslında yaptığımız bu çalışmalar hiçbir şekilde teşekküre değer şeyler bile değildir. Ama biz onları size az da olsa temin etmekten mutluluk duyduk" dedi.

Orgeneral Yöney’in konuşmasının ardından babasıyla birlikte mektubu yazan Kenan Şimşek, Orgeneral Yöney’in elini öptü. Konuşmaların ardından Atatürk büstünün kurdelesi Vali Öztürk ve Orgeneral Yöney tarafından kesildi. Büstün açılışının ardından yine kısa bir konuşma yapan Orgeneral Yöney, büstün bulunduğu kaidede Atatürk’ün ölüm tarihinin yazılmadığını hatırlatarak, "Hiçbir zaman ölmeyeceğini görüyorsunuz. Onun hiçbir zaman ölüm tarihi olmayacak. Onu hep kalbimizde yaşatacağız, yaşatmak zorundayız. Bugün eğer bağımsız bir ülkeysek bu onun ve arkadaşlarının eseridir. Minnettarlığımızı hepimiz ömür boyunca saklayacağız" diye konuştu.

Büst açılışının ardından okulda sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Öztürk ve Orgeneral Yöney, Köy Destek Uygulaması kapsamında köyde yapılan sağlık taramasını de yerinde de görerek yetkililerden bilgi aldılar.

Karadiğin Köyü’ndeki Köy Destek Uygulaması programına, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney’in eşi Emel Yöney ile diğer general ve üst düzey askeri yetkililerin eşleri de katıldı.

erzincan
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN YILDIRIM IP: 78.188.36.xxx Tarih : 5.02.2008 20:22:59

koy destek uygulamasında emegı gecen tum rutbelı 3.cu ordu komutanımıaza ve dıger komutanlarıma burdan saygılarımı sunarım bu çalışmalarından dolayı ayrıca bende arzıncanlı olarak kendınelerıne tşkler eder umarım bu çalışmlar devam eder tşkler