4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Memleketini 41 yıl sonra gördü

Tiyatro Sanatçısı Cem Davran, babasının vasiyetini gerçekleştirmek için 41 yıl sonra ilk kez memleketi olan Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'ne bağlı Adak Köyü'ne gitti. Köyüne hayran kalan Cem Davran, burada bir film çekmek istediğini söyledi.

Davran, Kemaliye 28. Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde geldiği Erzincan'da ata topraklarını ziyaret etti. Köylülerden yoğun ilgi gören Davran, kendisini tanıtmak için köy sakinlerine diğer adının da Muharrem olduğunu söyledi.

Köy çeşmesinden su içen Davran, köy muhtarının 7 yaşındaki torunu Hilal Öztürk'e özel bir ilgi gösterdi. Küçük Hilal'i kucağına alan, sarılan ve öpen Davran, "Hep bir kızımın olmasını isterdim. İki tane oğlum var. Sen artık benim kızımsın" dedikten sonra köyülere dönerek, "Yoksa bizim sülalede kız çocuğu olmuyor mu?'' şeklinde espri yaptı.

41 yaşında olan Davran ilk kez geldiği köyünde, dedesi, babası ve yakın akrabaları ile ilgili anıları dinledi. Hüzün ve şaşkınlığı birarada yaşayan Davran, dedesinin yakın zamanda yıkılan evinin önünde bir süre durdu.

Dedesinin komsuşu olan Sadi Yılmaz'ın anlattıklarını büyük bir ilgi ile dinleyen Davran, seceresini öğrendi. Dedesinin yıkık e

vinin önündü gazetecilere açıklamalarda bulunan Davran, 41 yaşında olduğunu ve ilk kez köyüne geldiğini söyledi. İstanbul Kasımpaşa'da doğduğunu anlatan Davran, babası ve diğer aile büyüklerinden köyü ile ilgili anlattıkları anılar ile büyüdüğünü söyledi. Babasını 25 gün önce kaybettiğini söyleyen Davran, "Babam komaya girmeden önce hep köyüne gitmek istediğini söyledi. Ama nasip olmadı. Şimdi ben babamın vasiyetini yerine getiriyorum. Onun ruhuyla, duyguları ile geldim" diye konuştu.

İki oğlunu da yakın bir zamanda köye getireceğini ifade eden Davran, bir soru üzerine köyünde film çekmek istediğini anlattı. İstanbul'a döndüğü zaman yapımcı Mustafa Oğuz'a konuyu anlatacağını ifade eden Davran, herkesin köyü için elinden gelen ne varsa onu yapması gerektiğini, kendisinin de ancak bu yolla faydalı olabileceğini söyledi. Sakalı ile dikkat çeken Davran, yeni bir dizi hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Eski İstanbul'da yaşanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı dizide Ebru Akel ile başrol oynayacağını söyleyen Davran, bu dizinin sonbaharda ekranlarda olacağını belirtti. Ayrıca Anadolu Ateşi programının yoğun ilgi gördüğünü ve devamının istendiğini ifade eden Davran, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Köyü gezmeye devam eden Davran, köy konağına çevrilen eski ilkokulda yakın akrabalarının okuduğunu öğrendi. Bunu üzerine duvarda asılı olan mezunların resimlerini inceleyen Davran, halaları Kamile ve Emine Davran'ın isimlerini görünce şakınlığını gizleyemedi. Davran, burada köylüler ile domates, salatalık, peynir ve gözlemeden oluşan öğle yemeğini yedikten sonra, hatıra fotoğrafı çektirip köyden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 14:32:13
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 14:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?