30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Memurdan davullu zurnalı eylem

MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI EYLEM

Memur konfederasyonlarınca "Uyarı Grevi" olarak adlandırılan iş bırakma eylemi Erzincan’da da başladı. Kamu-Sen’e bağlı memurlar Cumhuriyet Meydanı’nda davul zurna eşliğinde halaylar çektiler.

Türkiye Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bir günlük iş bırakma eylemi için toplandı. Sendika üyeleri, ellerinde taşıdıkları dövizlerle slogan attıktan sonra davul zurna eşliğinde halaylar çektiler.

Burada bir basın açıklaması yapan Kamu-Sen Erzincan Temsilcisi Emin Turan, Memur sendikacılığında yeni bir çığırın açıldığını belirterek; “Yaklaşık bir ay önce, 25 Kasım’da Türkiye Kamu-Sen olarak iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimize dair kararımızı açıklamıştık. Gördük ki, yedi yıldır hükümetin siyasi ve ekonomik cenderesi altında ezilen her kesim, hislerine tercüman olacak bir ses bekliyor.

Türkiye Kamu-Sen’in bu eylemi, yıllardır ihmal edilen, kaderiyle baş başa bırakılan işçinin, esnafın, çiftçinin, dar ve sabit gelirli tüm kesimlerin eylemi gibi kabul gördü. Milletimiz, memurlarımıza tanınacak toplu sözleşme ve grev hakkının, memurlarımızın alım gücünün artırılmasının ekonomik hayatın her kesimine olumlu katkı yapacağının farkındadır. Yalnızca siyasi irade bu gerçeğin farkına varamamıştır. Onların gözleri kör, kulakları sağır, konuştuklarında dilleri doğruları söyleyememektedir. Siyasi irade verdiği sözleri tutmamış, attığı imzaların arkasında duramamıştır. İktidarda olduğu dönem boyunca kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını geriletmek, yeni haklar vermemek için mücadele etmişlerdir.

Seçim meydanlarındaki vaatlerini unutmuşlardır. Bizleri eylemlilik sürecine götüren neden de işte budur. Anayasa ve uluslar arası sözleşmelerin gerekleri yerine getirilmemiş; Sayın Başbakan’ın 2004 yılında “ size grev ve toplu sözleşme hakkı vereceğiz daha ne istiyorsunuz?” sözü tutulmamıştır. Toplu pazarlık masasında taleplerimizi dikkate almayan Hükümet, Uzlaştırma Kurulu kararlarını da kabul etmeme inadını sürdürmüştür. 2008 yılında imzalanan mutabakatla ilgili gerekli işlemler yapılmayarak, atılan imzalara sadık kalınmamıştır. Kanunen memurlarca gördürülmesi gereken devletin asli ve sürekli görevleri taşeronlara, vekillere devredilmiştir. 4-B, 4-C kapsamında istihdam artırılarak, bu çalışanlar bir çok haktan mahrum bırakılmıştır. Ülke kaynakları ve öncelikleri güçlü, hatırlı ve yandaş çevrelere dağıtılmıştır. Şimdi artık haklı davamız için yola çıktık; bizler de demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz. Memurumuzun gelecekle ilgili endişeli bekleyişine, her türlü belirsizlik ve umutsuzluğuna son vermek için başlattığımız mücadelede ellerimizi, gönüllerimizi, saflarımızı ve seslerimizi birleştirdik. Vatandaşlarımız, tren istasyonlarına, otobüs duraklarına, havaalanlarına, okullara, hastanelere, devlet dairelerine gittiklerinde hizmet sunulmadığını gördüklerinde, ellerini vicdanlarına koymalarını ve düşünmelerini istiyoruz” dedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen basın açıklamasının ardından Kamu-Sen üyeleri sessizce dağıldı.

MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:02:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?