3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Memurlar iş bıraktı

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sağlanamaması üzerine, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyesi kamu çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Erzincan’da sabah erken saatlerde Ordu Caddesi üzerindeki saat kulesinin altında toplanan Kamu-Sen, KESK üyeleri slogan atarak hükümeti protesto etti.
Davul zurna eşliğinde halaylar çeken sendika üyeleri adına açıklama yapan Kamu-Sen Erzincan İl Temsilcisi Rahmi Özden, memurlar ile hükümet arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde, memurların taleplerinin hükümet tarafından karşılanmadığını belirterek, Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özden "Kamu İşveren Kurulu, masada verilen sözlerin altında kalmıştır. 666 Sayılı Kanun Hükmü'nde Kararname ile öğretmeni yok sayan, akademisyeni yok sayan, din görevlilerini yok sayan, hekim dışı sağlık çalışanlarını yok sayan, polisi, subayı, astsubayı yok sayan bir anlayış vardı. 2 milyon 100 bin kamu çalışanını yok sayan bir anlayış vardı. Umut ettik ki toplu sözleşme masasında düzeltilir. Kapalı kapılar ardında yapılan düzenlemelerin, kamu çalışanlarına ızdırap verdiğini biliyoruz. Toplu sözleşme masasında 700 bin öğretmen hesaba kitaba alınmadı. Eğitim öğretim davasının ana enstrümanı olan 700 bin öğretmen, müsteşarın, genel müdürün, daire başkanının geleceği adına feda edilmiştir. Akademisyenler, sağlık çalışanları feda edilmiştir. Bütçe disiplini uğruna feda edilmişlerdir. Yıllardır bu bütçe disiplinin arkasına saklanan hükümetin bu anlayışlarını biz reddediyoruz. 9 bin dolar milyoneri peydahlanınca, 2011 yılında bütçe disiplini bozulmuyor, Türkiye Yunanistan'a dönmüyor ama kamu çalışanlarına, emeklilere 3 kuruşluk zammı verdiğimiz zaman Türkiye Yunanistan'a döner gibi böyle akıl almaz gerekçelerin arkasına saklanılıyor." dedi. Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından Ordu Caddesi’nde slogan atarak yürüdükten sonra dağıldı.

Öte yandan Memur-Sen üyeleri ise aynı saatlerde Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaparak hükümeti protesto, geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yapan Memur-Sen üyelerinin iş bırakma eylemi sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 18:36:10
Güncelleme :5 Haziran 2012 Salı 17:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?