23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Merak edip Üzümlü'ye geldiler

Amerika’da eğitim gören Güney Koreli 3 üniversite öğrencisi merak ettikleri Erzincan’ın Üzümlü ilçesine geldiler.

Ekonomi ve ziraat eğitimi gören öğrenciler yanlarında Türk tercümanlarıyla birlikte geldikleri ilçede Belediye Başkanı Ensari Sürücü ve Kaymakam Uğur Bulut’u makamında ziyaret ettiler.

Öğrenciler tercümanları aracılığıyla yaptıkları açıklamada, Amerika’da yazılı ve görsel basında ismi sıkça çıkan Üzümlü’nün üretim kaynaklarını, kültürünü ve toplumsal yapısını öğrenmenin yanında Belediye Başkanı Ensari Sürücü ile de tanışmak amacıyla Erzincan’a oradan da üzümlü’ ye geldiklerini vurguladılar. Öğrenciler;” Nereye gidersek gidelim karşımıza hep o sıcak kanlı, misafirperver Türk insanı çıkmaktadır. Üzümlü’deki 3 günlük gezimizde biz bunu yaşadık. Bu da bizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştular.

Misafir öğrencilere ilçede kaldıkları 3 günlük sürede meyve bahçesinde kiraz topladılar, ekili alanlarında incelemelerini yaptılar, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinden olan Dere boyu mesire alanı, Üzümlü Yaylası, üzüm bağlarını, Urartulular dönemine ait Altıntepe harabeleri, Üçler türbesi, Çermik dinlenme tesisi , il merkezinde Terzi baba mezarlığı, Girlevik Şelalesi ve Ekşi su mesire alanını gezdirildi. Ayrıca Erzincan leblebisi, bakırı ve tulum peyniri de tanıtıldı.

Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü’ de yaptığı açıklamada, Üzümlü’ ye yabancıların ilgisinin yeni olmadığını belirterek,” Daha önceleri de İngiltere, Dubai, Japonya ve Rusya’ dan misafirlerimiz oldu. Bu tür ziyaretler ilçemizin, ilimizin ve de ülkemizin tanıtımı açısından önemlidir. Yerel yönetimler olarak bize düşen görev de Türk tarihinin getirmiş olduğu kültür değerlerini ilimize ve ilçemize gelen bu insanlara tanıtmaktır. Ülkemizi ve milletimizi tanıyan herkes Türk Milletinin insanlığına hayran kalmışlardır. Temennimiz her Türk ferdi bu yüce ulusa ihanet yerine hizmet etsin.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?