5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Meyve fidanları kapışıldı

Erzincan Tarım Müdürlüğü'nün satışa sunduğu 19 bin adet sertifikalı meyve fidanı 1 saat içerisinde tükendi. 

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların meyve fidanlarına yoğun talep göstermesi üzerine harekete geçen Erzincan Tarım il Müdürlüğü, İl Özel İdaresi'nin yüzde 50 oranında sübvanse ettiği 19 bin adet fidanı satışa sundu. 

Fidan satışlarıyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, 2007 bahar sezonunda 13 bin kiraz, 5 bin adet elma ve bin adet ceviz fidanının satışa sunulduğunu belirterek, halkın yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Erzincan İl Özel İdaresi yöneticilerine de desteğinden dolayı teşekkür eden Abdulbaki Şahin, son yıllarda giderek artış gösteren meyvecilik sektörünü desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Erzincan'ın meyvecilik sektörü açısından son derece şanslı bir olduğuna kaydeden Abdulbaki Şahin, "Her yıl Erzincan'a ortalama 100 bin meyve fidanı dikiliyor. Zaman zaman bu rakamı bile aşıyoruz. Bu, sektör açısından son derece sevindirici bir durum. Biz, İl Özel İdaresinden sağladığımız katkıyla fidan satışı yapıyoruz. Özel sektör tarafından yapılan fidan satışlarını da denetlemeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

Fidan dikmek kadar dikilen fidanların kalitesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Abdulbaki Şahin, özellikle kapama meyve bahçesi yapmak isteyen çok sayıda vatandaşın kendilerine başvurup teknik destek aldıklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cetin Güney IP: 84.58.169.xxx Tarih : 31.03.2007 18:02:07
Erzincan Tarim il Müdürlügünü ve Özel Idare ye yapmis olduklari böyle bir ortaklasma calismayi cani gönülden kutluyorum. Benim sizden almak istedigim bazi bilgiler var. Bu 19 bin fidanin hepisi Erzincan merkezdemi satildi? Yoksa ilcelerde de Satildimi Ilcelerde satildi ise hangi ilcemize nasil kac fidan verildi. Umarim bu calismaniz 2008 de de surer. Ve Ilceleri unutmaz siniz. Menmun olurum. Benim Tahminime göre Erzincanin ve ilcelerinin kalkinmasi. Meyvecilik le olacagina inaniyorum. Ve Bir Otlukbelili olarak cok sevindim emegi gecenlere ve. Sayin Tarim il Müdürü Abdulbaki Sayin beye tessekkür etmeyi kendime borc biliyorum. SAYGI ILE SELAMLARIMI SUNUYORU GURBETTEN TÜM ERZINCANLILARA